eDelicios

Tortul „Medovik” (fără coacere) — un desert savuros, preparat în doar 20 minute!

Această variantă de tort „Medovik” nu se deosebește foarte mult de cea standard. Dar se prepară mult mai repede și mai simplu. De aceea, puteți să pregătiți acest desert mult mai des — chiar și în fiecare zi. Gătiți-l și savurați-i gustul minunat!
INGREDIENTE:

-400 g de biscuiți sfărâmicioși, cu miere (puteți să-i înlocuiți cu oricare alți biscuiți — cantitatea necesară poate să varieze).

Pentru cremă:

-100 g de unt moale;
-2 linguri cu vârf de smântână fermentată;
-500 g de brânză dulce de vaci;
-150 g de zahăr pudră;
-un plic de zahăr vanilat.

Pentru glazură:

-100 g de ciocolată neagră (cu conținutul de cacao de minim 60%);
-o lingură de lapte;
-¼ pahar de ulei rafinat de floarea-soarelui (fără miros).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema: bateți untul moale până va deveni pufos și se va albi.

2.Adăugați zahărul pudră, brânza dulce de vaci, zahărul vanilat și smântâna. Mixați totul până la omogenizare. Crema este gata!

3.Tapetați o formă dreptunghiulară cu folie alimentară.

4.Așezați un strat compact de biscuiți în formă, ungându-l ulterior cu multă cremă. Uniformizați suprafața stratului de cremă și acoperiți-l cu un alt strat de biscuiți. Procedați similar până când forma se va umple în totalitate. Ultimul strat trebuie să fie reprezentat de biscuiți.

5.Acoperiți tortul cu folie alimentară și lăsați-l pe masă pentru 30 minute. Apoi dați-l la frigider pentru 2 ore, ca să se pătrundă și închege.

6.Apoi scoateți-l din frigider și îndepărtați folia alimentară de pe suprafața lui. Răsturnați-l pe un platou și îndepărtați folia rămasă.

7.Pregătiți glazura: rupeți ciocolata în bucățele și puneți-o într-o crăticioară. Adăugați laptele și uleiul. Puneți crăticioara pe bain-marie și amestecați-i conținutul până la topirea ciocolatei și omogenizare. În acest timp fundul crăticioarei nu trebuie să se atingă de apă. Ciocolata se va topi sub influența aburilor.

8.După ce ciocolata se va topi, amestecați glazura și lăsați-o să se răcească. Apoi turnați-o pe suprafața tortului „Medovik” preparat fără coacere. Răciți o parte din glazură la frigider, ca să se îngroașe: aplicați-o sub formă de rețea pe suprafața tortului și presărați-o cu zahăr colorat sau alt ornament mărunt.

9.Tortul este gata și poate fi servit.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!