eDelicios

Deliciu fără coacere, gata în doar 10 minute – Un desert senzațional din pișcoturi cu cremă, ciocolată și piersici

Deliciu fără coacere, gata în doar 10 minute – Un desert senzațional din pișcoturi cu cremă, ciocolată și piersici! Pentru a-l pregăti, veți avea nevoie de…

Ingrediente

250 g brânză de vaci
375 ml lapte
2 linguri zahăr
15 g gelatină
1 pachet de pișcoturi
70 g dulceață de piersici
3 piersici
1 lingură cacao
Esență de rom
Câteva linguri de lapte (pentru stropirea pișcoturilor)
150 g ciocolată
200 ml frișcă
Vișine pentru decorare

Cum se prepară?

Punem gelatina în lapte și lăsăm la foc mic să se încălzească.

Când laptele e călduț și gelatina s-a topit, luăm de pe foc și amestecăm cu brânza de vaci. Adăugăm 2 linguri de zahăr. Într-o formă de tort cu pereții detașabili punem un rând de pișcoturi, peste care turnam jumătate din crema de brânză.

Pișcoturile rămase le ungem cu dulceață de piersici și le lipim două câte două. Le stropim cu puțin lapte aromatizat cu esență de rom și le punem peste crema din forma de tort.

Feliem 2 piersici și le așezăm peste aceste pișcoturi. În crema de brânză rămasă, punem cacao și turnam această cremă peste piersici. Lăsăm la frigider peste noapte, sau măcar câteva ore.

Detașăm pereții formei de tort și ornăm cu frișcă, bucăți de ciocolată, felii de piersici și vișine. După imaginația fiecăruia.

Vezi și… Desert foi cu cremă de lămâie

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 40 min
Gata in: 1 ore, 10 min

Ingrediente

Pentru foi:

600 g făină
2 ouă
8 linguri zahăr pudră
100 g unt
200 ml lapte
1 lingurita amoniac

Pentru cremă

2 gălbenuşuri
150 g zahăr
1 praf sare
500 ml lapte
1 lămâie
1 lingurita amidon

Pentru glazură:

3 linguri zahăr pudră
sucul unei lămâi
câteva picături de colorant

Cum se prepară?

Încearcă reţeta de foi cu cremă de lămâie pentru un desert simplu, gustos şi răcoros.

1. Pentru foi, se mixează ouăle cu untul, zahărul şi amoniacul dizolvat în lapte. Se pune făina treptat, împreună cu praful de sare şi se amestecă pentru a obţine un aluat omogen care se împarte în patru.

2. Din fiecare parte se întinde o foaie care se coace pe dosul tăvii unse cu foarte puţin ulei. Se scoate o foaie coaptă şi se pune la cuptor o alta.

3. Pentru cremă, se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o cremă albă, în care se toarnă laptele clocotit şi amidonul desfăcut într-o lingură de lapte rece.

Se pune crema pe foc amestecând continuu, fără a o lăsa să fiarbă. Se scoate de pe foc, se pune coaja de lamiae şi se lasă la răcit amestecând din când în când.

4. O foaie se aşază în tava mare de aragaz, se repartizează crema şi se continuă până la terminarea foilor. Se amestecă ingredientele pentru glazură şi se toarnă. Se lasă de pe o zi pe alta.