eDelicios

6 greseli pe care 90% dintre gospodine le fac atunci cand pregatesc piureul de cartofi

Piureul de cartofi este unul dintre favoritele gospodinelor, și se potrivește aproape tuturor felurilor de mâncare pe care le puteți gsti.

Dar indiferent cât de simplu ar părea, cartofii folositi, modul de pasare si mulți alti factori pot influența prepararea piureului perfect. Mai jos veți găsi greșeli tipice care ar trebui evitate atunci când pregătiți piureul și câteva sfaturi utile care vă vor ajuta.

1. Câte tipuri de cartofi folosiți?

Dacă răspunsul dvs. la această întrebare este unul, atunci aceasta este prima dvs. greșeală.

Potrivit popularului blogger culinar One Good Thing din Jillee, adăugarea mai multor tipuri de cartofi la piure, îi îmbunătățește gustul datorită raportului de amidon diferit în fiecare tip de cartofi, precum și datorită texturii diferite.

2. Nu vă fie teamă să adăugați si alte legume la piure!

Cartofii sunt un aliment versatil și se potrivesc bine cu orice alimente, inclusiv alte legume rădăcinoase. Adăugarea unei a doua sau chiar a treia legume amidonice, cum ar fi morcovul sau radacina de pătrunjel va face ca textura să fie mai luxoasă, iar aroma va fi bogată.

Puteți să le fierbeți împreună sau separat de cartofi și apoi să le amestecati în timp ce sunt încă fierbinți.

3. Când vine vorba de fierberea cartofilor, mărimea contează!

Există o altă greșeală foarte frecventă pe care multe gospodine o fac atunci când gătesc piure. Majoritatea tăie cartoful în bucăți mici înainte de fierbere, crezând că se vor fierbe mai repede.

Din păcate, acest lucru minor poate strica ceea ce ar fi trebuit să fie un cartof perfect pentru piure. Atunci când cartofii sunt tăiați prea mici, acestia rețin excesul de apă și îl eliberează în timpul zdrobirii, ceea ce il transformă într-o grămadă umedă de amidon. Prin urmare, tăiați cartofii în bucăți mari sau, chiar mai bine, ii fierbeti întregi.

4. Nu lăsați cartofii în apă după gătit!

Multe gospodine lasa cartofii in apa in care au fiert. Această practică aparent standard poate duce la multe dintre problemele menționate mai sus.

Când cartofii sunt fierți, excesul de apă trebuie să se scurgă imediat. În caz contrar, bucatile de cartofi se vor comporta ca un burete și vor începe să absoarba apă. Apa, la rândul său, va distruge gustul și textura cartofilor dumneavoastră.

5. Folosirea robotului de bucatarie

Robotul de bucătărie este unul dintre cele mai bune instrumente din arsenalul bucatariei… dar la piureul de cartofi nu se foloseste. Folositi pasatorul de cartofi.

6. Laptele rece – dușmanul unui piure bun

Multe gospodine preferă să puna lapte în cartofi pentru a adăuga aromă. Acest lucru este bun, dar mai întâi trebuie să-l încălziți. Untul ar trebui sa fie la temperatura camerei.