eDelicios

Tort de căpșuni cu mascarpone

În aproape toate sezoanele, mai puțin iarna, putem să găsim suficiente fructe încât să pregătim cele mai delicioase produse: salate, legume la abur sau la gătar, și bineînțeles deserturi.

Pentru că ai atât de multe variante de fructe și de legume te poți pregăti pentru iarnă, atunci când și fructele și legumele sunt mai puține, dar nici nu au acel gust bun, care face diferența într-o farfurie.

Dar până atunci poți pregăti ceva ce poți mânca imediat, adică un desert savuros. Este o rețetă relativ nouă, se face foarte ușor, iar combinația dintre căpșuni și mascarpone te va surprinde.

Acum când vremea este foarte caldă acest desert este mai mult decât potrivit. Cea mai bună veste este faptul că acest tort nu are nevoie de coacere, așa că nu va fi nevoie să suferi din cauza căldurii din bucătărie.

Vei avea nevoie de: 300 de grame de biscuiți, 200 de grame de unt, 750 de grame de căpșuni, 500 de grame de mascarpone, 750 de mililitri de smântână pentru frișcă, 3 linguri de zahăr pudră, 200 de mililitri de caramel și ciocolată neagră.

Zdrobește cu ajutorul unui blender toți biscuiții. Combină-i cu untul pe care îl vei topi mai devreme. Amestecă până când obții un amestec omogen. Acum pune-l pe fundul tăvii. După aceea pune tava la rece în frigider pentru aproximativ jumătate de oră.

Când scoți compoziția răcită pune peste stratul de biscuiți pune caramelul. Spală bine și cărăță căpșunile, iar dacă sunt mai mari le poți tăia în jumătate. Amestecă frișca cu doar 2 dintre lingurile cu zahăr pudră.

La final mai pune și mascarpone și amestecă toate ingredientele între ele foarte atent. În compoziția cu mascarpone mai pune câteva căpșuni. Pune crema obținută peste caramel. Decorează cu restul de căpșuni rămase tortul până atunci când cuprinzi toată suprafața.

Dacă ți se pare că ai căpșunile prea acre, asezonează-le cu puțin zahăr. Ciocolata nu este un ingredient oblicatoriu, dar dacă vrei o poți pune ca ultimul strat pe desert, dar după ce o razi.

Înainte ca să îl consumi pune-l pentru măcar 2 ore la rece în frigider.

Rezultatul va fi unul cât se poate de aspectuos și mai ales de gustos. Toată lumea va rămâne plăcut impresionată iar atunci când afară va fi zăpadă și nu vei mai avea acces la căpșuni bune îâi va fi dor de gustul răcoritor al tortului cu mascarpone cu cu căpșuni.