eDelicios

Bruschete cu măsline kalamata și mozzarella

Astăzi am pregătit mai multe rețete de bruschete. Acestea sunt mereu o idee bună pentru momentele în care îți dorești să mănânci ceva sănătos și sățios pregătit în timp scurt.

De asemenea, bruschetele pot fi folosite și în calitate de garnituri.

Ele mai pot fi luate la pachet pentru drum sau pentru elevi la școală pentru că sunt hrănitoare, dar și pentru că rezistă foarte bine pentru mai mult timp. Și în acest sens bruschetele nici nu crează accidente. Indiferent de motive, bruschetele sunt mereu o alegere potrivită.

Pentru prima rețetă vei avea nevoie de 1 pâine neagră, de 400 de grame de mozzarella, de 100 de grame de măsline kalamata, de 4 roșii medii, de 300 de grame de ciuperci întregi, conservate la borcan, de 2 căței de usturoi, de piper, de busuioc uscat și de ulei de măsline.

Taie în primul rând pâinea felii. După aceea scoate sâmburii din măsline. Taie apoi și roșiile și mozzarella în felii mai subțiri. Apoi taie și ciupercile împreună cu usturoiul în jumătăți. După aceea ia o tavă pentru copt, pune în ea o bucată de foaie de copt.

Pune în ea feliile de pâine unge-le pe toate cu ulei și la final freacă-le cu usturoi. După aceea, pe fiecare felie de pâine pune câte puțin din fiecare ingredient: măsline, roșii, mozzarella, ciuperci.

Când ai aranjat aceste ingrediente condimentează cu piper și cu busuioc. Pune tava cu bruschetele astfel pregătite pentru aproximati un sfert de oră la cuptor.

Ți-a mai pregătit o rețetă simplă și gustoasă de bruschete pentru momentele în care vrei ceva cu carne ușoară. Ca să pregătești bruschetele cu parmezan și cu prosciutto vei avea nevoie de aproximativ aceleași ingrediente ca în primul caz.

Așa că dacă ai o petrecere cu mai mulți invitați, spre exemplu, le poți face pe ambele, pentru mai multe gusturi.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 1 baghetă de pâine, 2 căței de usturoi, 2 roșii mari, busuioc, prosciutto și parmezan.

Taie bagheta de pâine în mai multe felii și după aceea dă-o în cuptor până când se face rumenă pe toate părțile. După aceea taie roșiile sub formă de cuburi, toacă busuiocul, și lasă aceste ingrediente la macerat cu puțin ulei de măsline.

În această rețetă nu vei avea nevoie să folosești deloc sare pentru că atât prosciutto cât și parmezanul sunt suficient de sărate. Scoate apoi feliile de pâine, freacă-le din belșug cu usturoi. Peste ele pune cu grijă amestecul din ulei, roșii și din busuioc.

După aceea peste fiecare felie de pâine unsă cu maceratul din ulei, pune și câte o felie de prosciutto și câte una de parmezan. Dacă îți place un ingredient mai mult, poți dubla numărul de felii.

De asemenea, mai poți să mai faci și bruschete de post, în acest caz vei folosi din nou produsele cunoscute, doar că desigur că fără carne și fără brânză.

Și nu în ultimul rând mai poți să faci și bruschete mai sofsticate, cu somon spre exemplu. Totul depinde de poftă, dar și de imaginație.