eDelicios

Prăjitură savuroasă cu cremă de lămaie

Astăzi îți vom prezenta o rețetă foarte gustoasă. Este vorba despre o prăjitură cu o cremă specială, făcută pe bază de lămâie.

Ca în foarte multe cazuri de pregătire a deserturilor va fi nevoie să pregătești blatul pentru prăjitură iar apoi crema. Este adevărat că vei avea nevoie de mai multe produse, dar acestea nu sunt scumpe și nici foarte rare, le poți găsi ușor.

Spre exemplu pentru blat vei avea nevoie de: 7 ouă, 7 linguri cu zahăr, 7 linguri cu făină, 4 linguri cu ulei, 3 linguri cu apă, un praf de sare, un plic cu praf de copt.

Crema va fi formată din 500 de mililitri de lapte, 3 linguri cu făină, 4 linguri cu zahăr, un pachet cu unt de 80% grăsimi, coaja și zeama de la o lămâie, 100 de mililitri de frișcă lichidă, 100 de mililitri de smântână mai grasă, 1 linguriță cu zeamă de lămâie, 2 linguri cu zahăr.

Pregătește în primul rând aluatul. Separă albușurile de gălbenușuri. Combină apoi albușurile cu zahăr și cu sare până când acesta se va topi complet. Într-un alt văd amestecă gălbenușurile cu uleiul și cu puțină apă și după ce ai obținut o compoziție omogenă, toarn-o peste bezeaua de albușuri.

Acum amestecă aceste 2 compoziții foarte bine între ele. Cerne făina, amestec-o cu praful de copt, apoi amestecă de jos în sus cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugă și această compoziție peste cea din gălbenușuri și albușuri.

Ia o tavă, tapeteaz-o cu hârtie de copt și după aceea toarnă în ea compoziția foarte bine omogenizată.

Pune tava în cuptorul preîncălzit la temperatură de 180 de grade pentru aproximativ 35 de minute, sau până când va trece testul scobitorii, când aceasta trebuie să iasă curată din blat.

După ce se va coace prăjitura, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească de tot, la temperatura camerei. Între timp te poți ocupa să pregătești crema de lămâie pentru prăjitură. Bate untul până când acesta se va face spumă. Ia o oală și pune în ea zahărul, făina și laptele rece. Amestecă aceste ingrediente cu ajutorul unui tel ca să eviți formarea cocoloașelor.

După aceea pune compoziția pe foc mic și amestecă în ea ca să nu se ardă și nici să nu se lipească. Trebuie să obții la final un fel de budincă. Când crema este gata, pune în ea coaja de lămâie și sucul de la ea, amestecă foarte bine și adaugă noua compoziție peste untul mixat.

Taie blatul deja răcit în trei părți egale și după aceea pune o bucată pe un platou. Unge-o cu o parte din cremă și acoper-o apoi cu altă parte de cremă.

La final, pune și ultima bucată de aluat. Separat amestecă frișca și smântâna, zahărul și zeama de lămâie. Amestecă ingredientele până obții o frișcă mai tare, dar care totuși să se poată întinde peste blatul neuns. După ce ai terminat de asamblat prăjitura pune-o la rece în frigider pentru aproximativ 2 ore ca să reușească să se întărească crema.

După ce o scoți o poți felia cu un cuțit foarte ascuțit.