eDelicios

Prăjitură semilună cu nuci și cremă

Foarte multe gospodine obișnuiesc să folosescă nucile atunci când pregătesc mai ales preparatele dulci. Dacă acesta este și cazul tău, atunci ți-am pregătit o rețetă foarte gustoasă de prăjituri sub formă de semilună cu cremă de nuci, cu blat din nuci și nu numai.

Chiar dacă vei avea nevoie de mai multe ingrediente, acestea sunt destul de comune și le poți găsi foarte ușor.

Pregătește pentru blatul din nucă următoarele produse: 6 albușuri, 120 de grame de zahăr, 2 lingurițe cu cacao, 150 de grame de unt, 150 de grame de făină, 1 plic cu praf de copt, 150 de grame de nucă măcinată.

Vei face și o glazură din gălbenușuri pentru care vei avea nevoie de 6 gălbenușuri, 150 de grame de zahăr pudră, 1 plic cu zahăr vanilat.

Și la final este crema de nucă pentru care vei folosi 100 de mililitri de lapte, 160 de grame de zahăr, 150 de grame de nucă măcinată, 100 de grame de ciocolată neagră, 1 linguriță cu esență de rom, 200 de grame de unt.

Vei pregăti această prăjitură treptat, în ordinea în care ai pregătit și ingredientele. Așa că pentru blatul din nuci freacă într-un vas untul cu 80 de grame din cantitatea totală de zahăr pregătită pentru această etapă.

Amestecă aceste 2 ingrediente până când vei obține o compoziție foarte spumoasă. După aceea, separate, mixează făina și praful de copt și toarnă acest amestec peste cel cu unt.

Continuă să formezi aluatul, punând în amestec și nuca măcinată. Mixează foarte bine ca să scapi de toate cocoloașele. Pe de altă parte, amestecă albușurile cu restul de zahăr pe care îl mai ai până în momentul în care obții o bezea tare și densă.

Apoi toarnă și albușurile peste restul ingredientelor amestecate până acum. Fă mișcări ample, de sus în jos în așa fel încât să omogenizezi perfect cele 2 părți amestecate.

Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt o tavă mai mare. Toarnă în ea compoziția obținută și coace-o la temperatură de 180 de grade pentru 20 de minute. Blatul trebuie să fie copt doar pe jumătate.

Între timp tu poți să pregătești glazura pentru gălbenușuri. Amestecă gălbenușurile cu zahărul pudră până când acestea își vor dubla volumul. Scoate din cuptor tava și unge blatul copt pe jumătate cu acest amestec de gălbenușuri. După aceea, dă tava în cuptor din nou pentru aproximativ 10 minute.

Pe final trebuie să pregătești crema de nuci. Amestecă laptele cu zahărul și dă această compoziție la fiert până când vei obține un sirop mai gros. Adaugă mai apoi untul tăiat cubulețe și ciocolată ruptă în bucăți mai mici. Amestecă insistent și ține vasul pe foc până când se vor topi toate ingredientele.

Când s-au dizolvat produsele, adaugă mai departe nuca mcinată și esența de rom. Ia oala de pe foc și lasă crema să se răcească. După ce e rece complet, unge-o uniform peste glazură. Ține prăjitura la rece măcar 2 ore și după aceea decupează semilunele cu forme speciale.

Le poți servi după ce dai peste ele cu puțin zahăr.