eDelicios

Supă delicioasă de pui cu găluște

Pentru români ciorbele, supele și borșurile înseamnă masa de prânz. Dar de obicei gospodinele pun lângă un bol de lichid măcar încă un fel de mâncare. Astăzi îți vom prezenta o rețetă de supă de găluște care este foarte sățioasă și după care pur și simplu nu vei mai putea să mai mănânci și altceva.

Este vorba despre supa de pui cu găluște pufoase care nu se desfac. La final aceasta va avea un gust foarte bun și în plus te vei bucura de o aromă îmbietoare, datorită pătrunjelului proaspăt, pus din belșug în oală.

Vei obține în jur de 8 porții și vei avea nevoie de ingrediente foarte simple. Pregătește 500 de grame de pulpe cu tot cu os, 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 bucată de țelină, 2 tije de țelină apio, 1 ardei kapia, 1 ceapă, sare după gust și câteva fire de pătrunjel proaspăt.

Găluștele vor fi făcute din 2 ouă, 6 linguri cu griș, 1 linguriță cu ulei de măsline, sare după gust.

Ia o oală mai încăpătoare și pune în ea 3 litri de apă rece și pulpele cu os. În momentul în care se va aduna spuma la suprafața apei, va fi nevoie să o scoți cu ajutorul unei linguri cu găuri.

Lasă carnea să fiarbă în jur de 15 minute. Între timp ocupă-te de restul ingredientelor. Spală, curăță și taie rondele morcovul, păstârnacul. După aceea curăță, spală și taie cubulețe ardeiul, ceapa și țelina. Adaugă toate legumele pregătite în oala pentru supă și lasă-le să fierbă până când vor deveni moi.

Lasă focul mai mic și apucă-te să faci găluștele din griș. Separă în primul rând ouăle și bate doar albușurile cu puțină sare până când obții o spumă tare. Freacă după aceea gălbenușurile cu uleiul de măsline și la final amestecă cele 2 compoziții din părțile de ou între ele.

Adaugă apoi peste compoziție grișul câte puțin și amestecă pentru a obține o compoziție foarte fină și foarte omogenă. Folosește în acest scop o furculiță și oprește-te atunci când ai impresia că ai făcut un fel de smântână mai groasă.

În cazul în care e nevoie poți să mai adaugi puțin griș ca să ajungi la textura necesară. Acum poți să pui găluștele în supa de pe foc. Ia o lingură obișnuită, plimb-o puțin prin oală ca să se umezească și după aceea ia câte puțin din compoziția cu griș.

Dacă nu vrei ca găluștele să ți se destrame ține focul mic și ai grijă ca lichidul să nu clocotească. De fiecare data atunci când adaugi o gălușcă nouă trebuie să ai lingura cu care lucrezi umedă ca să îți fie mai ușor să modelezi fiecare gălușcă.

După ce ai terminat de pus în oală toate găluștele, pune un capac pe oală și lasă-le să mai fiarbă încă vreo 5 minute. Dacă vrei ca găluștele tale să fie cele mai pufoase, întoarce-le pe toate pe cealalată parte și să peste ele cu puțină apă rece.

Când vei opri focul va fi nevoie să mai ții capacul pe vas cam 5 minute. După această perioadă pune în supă pătrunjelul proaspăt tocat.