eDelicios

Pulpe de pui pe pat de cartofi

Preparatele din carne de pui sunt îndrăgite de aproape toată lumea pentru că se fac relativ ușor, pentru că sunt gustoase indiferent de ingredientele care se combină pentru a le pregăti și nu în ultimul rând pentru că sunt foarte sănătoase.

Ținând cont de toate aceste aspect, astăzi îți vom propune spre atenție o porție de pulpe de pui la cuptor. Vestea bună este că pe lângă carne vor mai fi și niște cartofi absolut delicioși.

Dacă vrei să pregătești această rețetă vei mai avea nevoie de încă câteva ingrediente foarte simple pe care le ai în casă.

Pregătește așadar, 4 pulpe de pui, 10 cartofi, sare și piper pentru condimentat după gust, apoi vei mai avea nevoie de usturoi proaspăt, dar și de praf de usturoi, de 150 de mililitri de pastă de roșii, de 1 pahar cu apă și de puțin ulei.

Vei obține 2 porții și vei avea nevoie de cel mult o oră până să pui pe masa pulpele cu cartofi. Spală și curăță cartofii iar după aceea taie-i în mai multe bucăți, în funcție de cât de mari sunt, două, patru sau chiar șase.

Unge o tavă cu un strat subțire de ulei și aranjează în ea cartofii. După aceea dă peste ei cu sare, cu piper, și cu ambele tipuri de usturoi, după gust. Spală și pulpele și condmentează-le și pe ele cu acealeași ingrediente de mai sus, la fel, după preferințe.

Când sunt gata pulpele, aranjează-le peste cartofii din tavă. Mai apoi amestecă apa cu sosul de roșii și toarnă această compoziție peste carne, dar ai grijă să ajungi și pe cartofi. Dă tava cu cartofii și cu carnea condimentate la cuptorul preîncălzit la temperatura de 170 de grade pentru aproximativ o oră.

Poți să servești acest fel de mâncare așa cum este, ca atare, sau îl poți combina și cu o porție delicioasă de murături, dacă vrei un gust de prospețime. Dacă nu ești genul care să prefere cartofii în orice combinație, poți să faci o rețetă de orez cu ciuperci și sos de roșii cu piept de pui.

Vei folosi un piept de pui tăiat fâșii, un ardei roșu, o ceapă, ciuperci proaspete, un pahar și jumătate de orez, 2 roșii proaspete, o lingură cu pasta de tomate, sare și piper, supă instant, o frunză de dafin ți 4 căni de apă fierbinte.

Este o rețetă care se face la fel de ușor ca precedenta din care vei obține chiar mai multe porții, adică vreo 7. Pregătește ceapa și ardeiul gras și după aceea pune legumele la călit. Adaugă peste ele și ciupercile spălate și curățate.

După ciuperci urmează să introduce în vas și carnea tăiată fâșii. Condimentează cu sare și cu piper ingredientele și după aceea lasă compoziția pe foc în jur de 15 minute. Din când în când va fi nevoie să mai amesteci în tigaie. Pregătește roșiile proaspetr și pune-le alături de pasta printre restul ingredientelor.

Adaugă apoi orezul cu apa fierbinte, dă focul cât mai mic și lasă tot amestecul să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute. Când e gata, mai alsă tigaia cu capacul pe ea cam un sfert de oră.