eDelicios

Macrou cu lămâie în sos de roșii la cuptor

Se știe că peștele este un tip de carne foarte sănătos și potrivit pentru persoanele care țin la siluetă. Așa că astăzi ți-am pregătit o rețetă din macrou, foarte gustoasă, numai bună pentru zilele în care este recomandat consumul din belșug al peștelui.

Acesta va mai avea un sos de roșii deosebit, dar și suc de lămâie. Toarte aceste detalii vor face un produs final cu totul special. Rețeta de macrou se face foarte repede și mai este și foarte sănătoasă. În plus este perfectă pentru cei care adoră peștele care care nu vor să se chinuie cu oasele acestuia.

Macroul este un tip de pește cu oase puține, dar și cu un preț bun. Dacă vrei să o pregătești vei avea nevoie de câteva ingrediente. Și anume: 4 bucăți de pește, 4 linguri cu ulei, 1 lămâie, 4 roșii, piper și sare pentru gust, 150 de mililitri de apă, 1 linguriță cu amidon, câteva fire de pătrunjel, 1 ceapă roșie.

Spală peștele, curăță-l în interior de intestine, după aceea taie-l în bcăți mai mici, dar oricum, potrivite. Taie lămâia în mai multe felii și distribuie-le uniform în fiecare bucată. După aceea curăță, spală și toacă ceapa și pune-o la final la călit pentru aproximativ 2 minute.

Adaugă peste ceapă roșiile spălate, curățate de corot și tocate mărunt, în așa fel încât să arate ca o pastă. După ce ai adăugat roșiile lasă compoziția să mai fiarbă pentru cam 10 minute. Între timp dizolvă în apă cantitatea de amidon și după ce a trecut timpul, adaugă-l peste sosul cu roșii.

Asezonează cu piper și cu sare, după gust și după aceea pune compoziția într-o tavă. Peste sos pune cu grijă peștele cu lămâie și dă tava la cuptorul setat la temperatura de 160 de grade pentru aproximativ jumătate de oră.

Când scoți peștele copt, pune peste el puțin pătrunjel proaspăt, tocat mai mărunt. Acum îl poți servi. Dar dacă ești genul care prefer mai mult peștele din conserve, îți lăsăm următoarea rețetă gustoasă și hrănitoare.

Vei avea nevoie de 400 de grame de pește din conservă, după plac, de o salată verde mare, de 300 de grame de cartofi, de 2 mâine cu fasole verde, de 2 roșii, de 4 ouă fierte mai tare, de 4 linguri de măsline după gust, de jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt, de 2 linguri cu oțet, 1 lingură cu muștar, 5 linguri cu ulei de măsline.

Opărește fasolea verde cam 10 minute, pune la fiert ouăle, iar separate cartofii. Când legumele sunt gata, curăță-le de coajă. Dop aceea taie roșiile spălate în felii și pregătește dressingul. Amestecă muștarul cu pătrunjelul tocat, cu oțetul și cu uleiul de măsline.

Acum poți să asamblezi salata. Pune un strat de salată verde proaspătă spălată. Peste ea, în diferite colțuri ale vasului pune câte puțin din toate ingredientele: roșiile, mpslinele, cartofii, fasolea și peștele conservat.

Apoi toarnă peste toate ingredientele aranjate dressingul cu muștar. Repartizează ouăle tăiate în sferturi doar în colțurile vasului. Dacă vrei, poți să înlocuiești în această salată peștele conservat cu somon proaspăt copt sau cu carne de pui.