eDelicios

Prăjitură cu cremă de ciocolată și rom

Fiecare gospodină vrea să facă o impresie bună atunci când are invitați la masă, mai ales dacă este vorba despre o ocazie specială. Astăzi îți vom prezenta o rețetă delicioasă pentru o prăjitură care arată foarte bine și este și foarte gustoasă.

Are o denumire specială și în plus este făcută din ciocolată, un ingredient întâlnit în atât de multe rețetă, diferit de fiecare data, dar mereu un adevărat deliciu. Uneori ciocolata nici nu ajunge toată în deserturi pentru că o mâncăm și în stare natural.

Datorită ei devenim mai fericiți și mai relaxați. În plus ciocolata bună, într-un ambalaj frumos reprezintă un cadou drăguț, întotdeauna cu efect. Dacă îți dorești să pregătești acest desert chiar tu, trebuie să pregătești câteva ingrediente ieftine și simple, pe care se poate să le ai deja în bucătărie.

Și anume: 380 de grame de făină, 90 de grame de zahăr, 240 de grame de unt, 3 gălbenușuri, 1 plic cu praf de copt, 150 de grame de zahăr pudră, 2 linguri de dulceață, 2 linguri de cacao și rom.

Pentru început amestecă făina cu praful de copt, iar după aceea adaugă și zahărul obișnuit, doar 140 de grame de unt, și 3 gălbenușuri de ou. Mixează între ele aceste ingrediente până când vei obține un amestec foarte omogen.

După aceea separă aluatul în 3 părți cât de cât egale și pune-le pe o tavă ca să se coacă pentru aproximativ 10 minute. Într-un alt vas amestecă untul care ți-a mai rămas cu zahărul pudră, cu dulceața, cu cacao și cu romul. Vei obține după ce vei amesteca insistent, o cremă foarte densă.

După ce scoți foile de blat coapte, rupe una dintre ele și adaug-o în cremă.A la bain marie bate albușurile de la cele 3 ouă și amestecă-le cu zahărul până când vei avea o compoziție legată.
Pune pe o tavă de copt unul ditnre cele 2 blaturi întregi, unge-l uniform cu toată crema, peste cremă fixează foarte bine cea de a doua bucată de blat proaspăt scos din cuptor.

Unge-l pe acesta cu amestecul obținut după baterea albușurilor. La final dă tava la foc mediu în cuptor, pentru aproximativ 10 minute.

În acest fel vei reuși într-un timp scurt timp să pregătești un desert minunat potrivit atât pentru cei mai mari cât și pentru cei mai mici, pentru zile liniștite în families au pentru petreceri importante.

Spre deosebire de alte deserturi de efect, cel prezentat de noi astăzi va fi destul de simplu de făcut, potrivit chiar și pentru cei care sunt la început de drum culinar. Și dacă ești obsedată de gustul dulce al ciocolatei, dar îți dorești să reduce din consumul ei, o poți înlocui cu success cu cea neagră, cu peste 70% cacao.

Nu doar că te vei sătura mult mai repede datorită noului fel de ciocolată, dar vei beneficia de foarte mulți antioxidanți și în plus vei fi mult mai fericit, pentru că cu cât mai neagră e ciocolata cu atât mai multă serotonină conține aceasta.