eDelicios

Chec delicios de post

Posturile alimentare sunt foarte utile pentru organismul uman pentru că în perioada în care alegem să le respectăm e nevoie să renunțăm la o serie de alimente.

Este vorba în general despre cele de origine animală, pe care dacă le folosim foarte des, în cantități mai mari, riscăm să ne punem organele vitale în pericol.

Dar foarte mulți oameni au impresia că dacă ar începe să țină postul alimentar, vor deveni mai slăbiți, mai obosiți tocmai pentru că vor exclude din alimentația zilnică produsele lor favorite.

Din fericire, acest lucru nu este deloc adevărat. Chiar și în această perioadă poți să mănânci preparate gustoase, sățioase și frumos aranjate. Cu o condiție: să alegi anume alimentele care te vor ajuta în această perioadă.

Nu va fi nevoie să renunți nici măcar la deserturi, chiar dacă ele nu vor fi cele preferate de tine. Dar ce este cert este faptul că te vei îndrăgosti de cel pe care ți-l vom prezenta azi.

Ingredientele pe care va trebui să le folosești se află în mare parte deja în bucătăria ta sau le poți găsi la orice magazin.

Și vei reuși să obții un chec foarte moale și gustos chiar și fără ajutorul oului sau al untului.

În schimb, vei folosi: o cană de apă minerală, o cană cu zahăr, 2 căni cu făină, 1 plic cu praf de copt, jumătate de cană de ulei, coaja de la o lămâie sau o sticluță cu esență, 2 linguri cu dulceața care îți place, 2 căni de cacao.

Amestecă apa minerală cu făina și cu praful de copt, cu zahărul, cu uleiul, cu esențele alese sau cu coaja de lămâie rasă și cu puțină sare, foarte bine până când vei obține o compoziție fină și omogenă, fără cocoloașe.

Separă după aceea compoziția în două părți cât de cât egale. În una dintre părți adaugă cantitatea de cacao, dar și dulceața preferată și continuă să mai amesteci până când se vor combina toate ingredientele.

Ia o tavă pentru copt, pune în ea hârtie specială, și pune mai întâi compoziția albă. După aceea adaugă cu grijă, foarte încet și compoziția cu cacao. Asigură-te că ambele amestecuri sunt foarte omogen turnate în tavă.

Lasă prăjitura la cuptor pentru 45 de minute. După ce s-a copt bine, scoate-o din cuptor. Și dacă vrei poți să cerni puțin zahăr pudră peste ea. Sau poți pune nuci măcinate sau fructe de pădure.

Dacă ai timp poți să faci chiar și o glazură de ciocolată, foarte simplă, de post. Tu poți să alegi ce folosești ca decor pentru acest deșert simplu și gustos.

Sau de asemenea, poți să mănânci checul așa cum l-ai scos din cuptor, fără niciun fel de adaos..

Dacă vei repeta rețeta de mai multe ori vei putea să alegi de fiecare dată alt decor. E un desert simplu și foarte bun care te va face să uiți de prăjiturile tale preferate de până atunci.

Ba chiar mai mult, îl vei face chiar și atunci când vei putea folosi produse lactate pentru că este un deșert potrivit pentru orice ocazie.