eDelicios

Conopida cu smântână și brânză la cuptor – Cea mai gustoasă mâncare de vară

Mai ales în sezonul cald al anului ne dorim să mâncăm ceva foarte ușor pentru organism ca să poată să fie digerat în mod corespunzător, și totuși să fie un fel de mâncare din care să ne putem sătura ca săă nu ni se facă imediat foame.

Așadar, îți vom prezenta astăzi o variantă de conopidă cu brânză care te va face să uiți cu desăvârșire de carne.

Gustul va fi unul surprinzător, cu multe arome de brânză și cu verdeață din belșug, așa cum ar trebui să fie de fapt în fiecare farfurie pregătită vara.

Pregătește o căpățînă mare și încă una și jumătate de conopidă, 6 linguri de unt, jumătate de cană cu smântână cât mai grasă, 3 căței de usturoi, 2 căni cu brânză rasă, 1 cană cu parmezan ras, 1 lingură cu frunze de cimbru verde, sare și pipier negru măcinat.

Setează mai întâi de toate cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius. După aceea pune pe aragaz o oală cu apă și cu sare și când aceasta fierbe pune conopida la fiert aproximativ vreo 8 minute.

Când aceasta va fi gata trebuie să o scurgi ușor. Ia o tavă potrivită pentru cuptor și unge-o bine cu unt.

Pune în untul întins doar jumătate din toată cantitatea de conopidă. După aceea pune și jumătate din smântână. Adaugă și jumătate din tot untul.

Peste unt pune la fel, jumătate din tot usturoiul pe care l-ai tocat în prealabil. Urmează apoi brânza, parmezanul și cimbrul.

Repetă pașii în exact aceeași ordine și cu restul de ingrediente care ți-a rămas. Când nu ți-a mai rămas nimic condimentează cu pipier și cu sare.

Dă tava la cuptor și ține-o acolo doar până când se topește brânza în ea. Trebuie să fii atentă pentru că aceasta va căpăta la scurt timp și o culoare rumenă.

Tot acest proces de coacere va dura aproximativ jumătate de oră. Când scoți tava din cuptor las-o în jur de 5 minute ca aceasta să se răcească puțin iar după aceea o poți servi.

Nu vei mai avea nevoie de niciun alt fel de mâncare. Din acest preparat te vei sătura și te vei bucura de gustul intens al brânzei.

Chiar dacă nu pare, să știi că și conopida este bună, mai ales combinată cu ingredientele care trebuie. Iar aceasta este varianta perfectă.

În plus, conopida este foarte sănătoasă și foarte bună pentru organism. Trebuie să o consumăm cu orice ocazie pe care o avem pentru că aceasta are numeroase eefecte pozitive pentru sănătatea noastră.

O idee foarte la îndemână este să o consumi în stare crudă ca să te poți bucura de toate beneficiile acestei legume minunate.

Despre tot ce poate să ne ofere conopida se cunoaște încă din secolul al XVI-lea. Are foarte multă vitamina C și antioxidanți. De asemenea în conopidă regăsim și vitamina K, calciu, fosfor și nu numai.

Dacă din ea se fac salate crude ea poate să amelioreze afecțiunile care atacă prostata. De asemenea conopida este foarte bună în cazul în care suferi de boli de inimă sau de afecțiuni cardio vasculare.

În cazul în care ai diferite tipuri de ticuri nervoase acestea pot să dispară în timp dacă vei consuma în fiecare seară câte 100 de grame de conopidă.

Conopida, datorită substanțelor pe care le conține poate să ajute ca tumorile canceroase să nu mai progreseze. În plus aceasta ajută la eliminarea substanțelor toxice care blochează organismul.

Consumul de conopidă ajută de asemenea și în cazul inflamațiilor din organism. În acest fel scad foarte mult șansele de a dezvolta anumite forme de cancer sau unele boli de inimă.

Așa cum era probabil de așteptat, aceasta nu afectază ci din contram protejează sistemul digestiv. Fibrele din conținutul conopidei previn instalarea în organism a bacteriilor de orice tip.

Printre acestea se numără și Helicobacterul care afectează sistemului digestiv în special unele organe care fac parte din acesta.

De asemenea conopida este foarte benefică pentru oase și luptă împotriva bolilor care le pot afecta.

Desigur, la fel de benefic este și consumul moderat și temperat de brânză. Inclusiv când vine vorba despre brânza mai grasă.

Această combinație dintre conopidă și brânză este perfectă și nu trebuie să ratezi șansa de a o pregăti atunci când ai la dispoziție conopidă proaspătă.