eDelicios

Chiftelute delicioase in foi de ceapa galbena

La anumite petreceri pe care le organizezi vrei neapărat să fie totul perfect ca să lași o impresie bună pentru invitații tăi.

Te ocupi de loc, de atmosferă și de meniu până în cele mai mici detalii. Și îți atingi scopul. Toată lumea pleacă de acolo încântată.

Dar este de ajuns să faci o schimbare radicală în meniul tău și vei vedea cum toți invitații tăi vor rămâne fascinați de alegerea pe care ai făcut-o.

Dacă nu ai nicio idee deosebită despre ce ai putea să pui pe masă care să aibă și un aspect frumos și un gust desăvârșit te putem ajuta noi.

Este vorba despre un aperitiv foarte bun la gustt, pe placul tuturor celor care îl testează, și anume chifteluțele în foi de ceapă.

Vei avea nevoie de ingrediente accesibile, pe care le găsești deja în casa ta sau pe care le poți cumpăra din orice magazin.

Adică de 2 sau de 3 cepe albe, de aproximativ jumătate de kilogram de carne de vită, dată prin mașina de tocat carne, de aproximativ 100 de grame de usturoi granulat, de aceeași cantitate de ceapă uscată, de sare, de piper după gust, de puțin pătrunjel verde, de o lingură mare de ketchup, de o lingură de muștar, de sos worchestershire după gust, de câteva picături de miere lichidă, de un ou crud și de apoimativ 200 de grame de pesmet. Și jambon ca să învelești cepele.

Ia ceapa, curăț-o, spal-o, tai-o în jumătate și desfă-i foile. De preferat este să ții o ceapă pe care va fi nevoie să o toci mai mărunt sub formă de cubulețe.

Într-un vas pune carnea de vită și adaugă peste ea ceapa tocată. Peste ea pune usturoiul granulat și ceapa uscată.

Asezonează toate aceste ingrediente cu sare și cu piper cât crezi că este cazul, după gust. Toacă pătrunjelul, dar să nu fie chiar foarte mărunt.

Pune lingurele de ketchup și de muștar. Pune puțin soscâteva picături de miere de albine.

După aceea sparge peste toate ingredientele oul, fără să separi albușul de gălbenuș.

Acum amestecă toate aceste ingrediente între ele. După ce ai omogenizat compoziția suficient de bine, adaugă și pesmetul ca să se lege amestecul și continuă să amesteci.

Acoperă vasul cu o folie alimentară și să-l pentru jumătate de oră în frigider, la rece. Scoate carnea și modelează sub formă de pârjoală carnea cu ingredientele.

Pune în mijlocul fiecăreia câte un cubuleț de brânză ceddar și după aceea modelează carnea sub formă de biluțe.

Acoperă fiecare sferă cu câte 2 bucăți de ceapă. După aceea ia câte o bucată de jambon și învelește cu ea ceapa cu carne.

Bagă niște scobitori în jambon cât să străpungă și carnea. Unge-le cu sos barbeque și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Și dă-o la cuptor pentru 45 de minute la 220 de grade.