eDelicios

Cea mai veche reteta de mici cunoscuta in popor

Românii ca popor, sunt absolut convinși că anume ei sunt cei care au inventat micii și că anume datorită lor aceștia au ajuns să fie nelipsiți de pe o masă de sărbătoare, de la o întâlnire la iarbă verde cu prietenii sau de lângă o halbă de bere bună.

Așa că astăzi îți vom prezenta cea mai veche rețetă de mici pe care o cunoaște poporul nostru. Desigur, acum avem zeci, poate chiar sute de rețete pentru mici, dar cert este că ele toate au pornit anume de la aceasta despre care vom vorbi astăzi.

Dacă îți pac micii, nu ai cum să ratezi șansa de a pregăti niște mici cu adevărat tradiționali. Pentru această rețetă vei avea nevoie de: jumătate de kilogram de carne tocată, poți combina vită cu porc sau cu oaie, după cum îți place.

Vei mai avea nevoie de 200 de mililitri de zeamă de la oasele de vită, de 3 căței de usturoi, de jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu și de condimente.

Tu decizi ce și cât pui, dar noi te sfătuim să alegi între: sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin.

Chiar dacă ai cumpărat deja carne tocată, mai trece-o încă o dată printr-un robot de bucătărie. În acest fel condimentele se vor îmbiba mult mai bine într-un amestec moale din carne.

Amestec-o foarte bine și adaugă apoi zeama de la oase, adaugă și condimentele și amestecă foarte bine toată compoziția. Adaugă după aceea și usturoiul și continuă să amesteci la fel de energic.

La final adaugă cantitatea de bicarbonat de sodiu. Acum poți să guști din compoziție ca să mai adaugi vreun condiment, dacă mai simți nevoia.

Și acum intervine cel mai important secret pentru cei mai speciali mici pe care i-ai mâncat vreodată: nu trebuie să îi pui pe grăter imediat ce i-ai pregătit.

Indicat este ca după ce ai modelat mici așa cum ai vrut să îi pui la rece între 3 și 24 de ore. În toată această perioadă carnea va avea timp să prindă din toate aromele condimentelor.

Dacă vrei să obții micii crocanți la exterior și suculenți la interior trebuie să îi pui pe grătar sau în tigaie abia după ce acestea s-au încins suficient de bine.

Pentru început prăjește fiecare mic doar câte 2 minute pe fiecare parte, după aceea ține-i maxim câte 10 minute i scoate-i repede. Dacă îi ții mai mult decât au nevoie îi vei scoate fazi și uscați și nu vei obține rezultatul dorit.