eDelicios

Tort „Ursul polar” – crema gingașă, moale și gustoasă, de ți se topește în gură

Prăjitura despre care vom vorbi astăzi este una dintre cele care are o cremă foarte bună la gust, cu o textură foarte fină și cremoasă. Pentru gospodinele care s-au specializat pe dulciuri și pe deserturi, acesta este foarte asemănătoare cu tortul Smetanik, tort care își are originile în bucătăria rusească.

Este o rețetă de prăjitură clasică, care ne amintește de perioada copilăriei. Se face foarte ușor, nu este nevoie de foarte multă măiestrie, vei folosi ingrediente puține și la îndemâna oricui. Desigur, rezultatul va fi unul absolut delicios, cu o cremă foarte fină, care ți se va topi imediat în gură.

În plus, este un tort foarte sănătos, care poate fi făcut la orice ocazie. Sau chiar și într-o zi normală, pentru că va fi atât de bun, încât cei dragi ție te vor ruga să-l mai faci din când în când.

Ca să faci torul care apropo, are și o denumire foarte exotică, vei avea nevoie de: un pahar mare de smântână, un pahar de zahăr alb, două sute de grame de unt mai moale, două ouă, două lingurițe de cacao pudră, un plic de praf de copt.

Vei face și crema care a făcut cunoscut acest desert, din: aproximativ vreo trei pahare de smântână puțin mai grasă, de două pahare și jumătate de zahăr alb.

Va fi nevoie să pregătești mai întâi blatul pentru tort. Așa că amestecă ouăle cu smântâna, cu praful de copt, cu zahărul și cu untul. Amestecă-le pe toate între ele să fie cât mai bine omogenizate. Separă ceea ce ai obținut acum în două părți egale.

Ia prima parte și pune în ea un pahar sau maxim unul și jumătate cu făină, iar n cea de a două parte pune restul de făină și cantitatea de cacao. Amestecă foarte bine toate ingredientele între ele în ambele compoziții.

Fă din cele două părți de aluat patru turte. Setează cuptorul la 170 de grade și coace fiecare parte de aluat câte cinci minute.

Pentru a obține crema bate cu ajutorul unui tel zahărul și smântâna. Formează cercuri și decupează-le din aluat, folosește pentru acest lucru un capac sau o farfurie. După aceea, unge fiecare blat folosind crema făcută de tine. Ca să obții un interior al tortului exact ca în poză va trebui să alternezi cremele între ele.

Ca să decorezi prăjitura folosește o ciocolată albă topită a la bain marie. îl poți servi chiar atunci sau îl mai poți lăsa ca să se contopească aromele între ele.