eDelicios

Ingredientul care se pune peste cărbunii încinşi pentru un grătar excelent. Va adauga o nota deosebita preparatelor

Un ingredient surprinzător care poate transforma un grătar obișnuit într-unul deosebit este crenguțele de rozmarin. Adăugarea crenguțelor de rozmarin peste cărbunii încinși nu doar că îmbunătățește aroma cărnii, dar oferă și o notă deosebită preparatelor.

De ce rozmarin?

 1. Aromă intensă: Rozmarinul eliberează o aromă puternică și plăcută atunci când este ars, care se impregnează în carne și alte alimente gătite pe grătar.
 2. Proprietăți antioxidante: Rozmarinul are proprietăți antioxidante care pot ajuta la reducerea formării compușilor dăunători în carne la temperaturi înalte.
 3. Gust deosebit: Adaugă o notă deosebită preparatelor, completând bine gustul cărnii, în special pentru miel, pui, porc și pește.

Cum să folosești rozmarinul la grătar:

 1. Pregătirea crenguțelor: Culege câteva crenguțe proaspete de rozmarin și spală-le bine.
 2. Adăugarea peste cărbuni: Așază crenguțele de rozmarin direct peste cărbunii încinși înainte de a pune carnea pe grătar. Asigură-te că rozmarinul este distribuit uniform pentru a elibera aroma în mod consistent.
 3. Controlul fumului: Dacă fumul este prea intens, poți ajusta cantitatea de rozmarin sau poți muta crenguțele într-o parte a grătarului pentru a controla nivelul de fum și aromă.

Alte opțiuni pentru îmbunătățirea aromelor la grătar:

 • Lemn de fructe: Crenguțe sau bucăți de lemn de pomi fructiferi, cum ar fi măr, cireș sau prun, adaugă arome dulci și complexe.
 • Ierburi aromatice: Pe lângă rozmarin, poți folosi crenguțe de cimbru, salvie sau mentă pentru a adăuga arome distincte.
 • Condimente: Peste cărbuni poți presăra boabe de piper, cuișoare sau scorțișoară pentru o aromă specială.

Sfaturi pentru un grătar reușit:

 • Încălzirea grătarului: Asigură-te că grătarul este bine încins înainte de a adăuga rozmarinul și carnea.
 • Controlul temperaturii: Monitorizează temperatura grătarului pentru a preveni arderea excesivă a ierburilor aromatice și a cărnii.
 • Întoarcerea cărnii: Întoarce carnea regulat pentru a asigura o gătire uniformă și o infuzare uniformă a aromelor.

Folosind aceste tehnici și adăugând crenguțe de rozmarin peste cărbunii încinși, vei obține un grătar cu arome îmbogățite și un gust memorabil.