eDelicios

De ce sa nu mai pui niciodată cartofii la fiert în apă rece

Există câteva motive pentru care nu ar trebui să fierbi cartofii în apă rece. Iată de ce este recomandat să începi fierberea cartofilor în apă fierbinte:

  1. Păstrarea nutrienților: Începând fierberea în apă rece, cartofii vor absorbi mai multă apă pe măsură ce se încălzește treptat, ceea ce poate duce la pierderea unor nutrienți solubili în apă, cum ar fi vitaminele B și C.
  2. Textură uniformă: Dacă adaugi cartofii direct în apă fierbinte, aceștia încep să se gătească imediat. Astfel, cartofii vor avea o textură mai uniformă, deoarece stratul exterior nu va fi prea moale comparativ cu interiorul.
  3. Evitarea amidonului lipicios: Prin adăugarea cartofilor în apă fierbinte, se reduce cantitatea de amidon care se eliberează în apă. Prea mult amidon poate face ca cartofii să devină lipicioși și mai greu de gestionat, mai ales dacă vrei să îi folosești pentru piure sau salate.
  4. Gătire mai rapidă: Apa fierbinte accelerează procesul de gătire, economisind timp. Cartofii vor ajunge mai repede la temperatura de fierbere și, astfel, se vor găti mai repede.

Așadar, pentru a păstra nutrienții, a obține o textură uniformă și a reduce amidonul eliberat, este recomandat să începi fierberea cartofilor în apă fierbinte, nu rece.