eDelicios

Nu mai pune aceste alimente în frigider! Dezvoltă bacterii sau isi pierd cu usurinta gustul

Există anumite alimente care nu ar trebui păstrate în frigider deoarece pot dezvolta bacterii sau își pot pierde din gust, textură sau valoare nutritivă. Iată o listă de alimente pe care ar trebui să le eviți să le păstrezi în frigider și motivele pentru aceasta:
 1. Cartofi: Temperatura rece a frigiderului transformă amidonul în zahăr mai rapid, ceea ce poate duce la o textură granuloasă și un gust dulce. Păstrează-i într-un loc răcoros și întunecat.
 2. Ceapă: În frigider, ceapa devine moale și mucegăiește mai repede. De asemenea, poate absorbi mirosurile altor alimente. Păstrează ceapa într-un loc uscat și bine ventilat.
 3. Roșii: Frigiderul afectează textura și gustul roșiilor, făcându-le să devină moi și fără gust. Păstrează-le la temperatura camerei.
 4. Usturoi: În frigider, usturoiul poate încolți și poate dezvolta mucegai. Cel mai bine este să fie păstrat într-un loc răcoros și uscat.
 5. Pâine: Frigiderul face ca pâinea să se usuce și să-și piardă prospețimea. Păstrează pâinea la temperatura camerei sau în congelator pentru o depozitare pe termen lung.
 6. Cafea: Umiditatea din frigider poate afecta aroma și gustul cafelei. Păstrează cafeaua într-un loc uscat și etanș, la temperatura camerei.
 7. Banane: Frigiderul încetinește procesul de coacere și poate face ca coaja să devină maro. Este mai bine să păstrezi bananele la temperatura camerei.
 8. Avocado: Dacă avocado nu este copt, frigiderul va încetini procesul de coacere. Păstrează avocado la temperatura camerei până se coace, apoi poți să-l pui în frigider dacă vrei să-i prelungești prospețimea.
 9. Pepeni: Pepenii întregi păstrați în frigider își pot pierde din antioxidanți. Este mai bine să-i păstrezi la temperatura camerei. Odată tăiați, trebuie să fie păstrați în frigider.
 10. Miere: Mierea se poate cristaliza și întări în frigider. Păstreaz-o la temperatura camerei, într-un loc uscat și întunecat.
 11. Busuioc: Frigiderul poate face ca frunzele de busuioc să devină negre și să-și piardă aroma. Păstrează busuiocul într-un pahar cu apă, la temperatura camerei.
 12. Uleiuri: Uleiurile de măsline și alte uleiuri vegetale se pot solidifica și deveni tulburi în frigider. Păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat, la temperatura camerei.

Evitând să păstrezi aceste alimente în frigider, le vei menține prospețimea, gustul și calitățile nutritive pentru o perioadă mai lungă de timp.

Sursa foto: playtech