eDelicios

De ce să pui cartofii în mașina de spălat vase. N-am crezut nici eu ca poate fi adevarat

Banii și timpul sunt două dintre cele mai frecvente probleme ale oamenilor în prezent. Din fericire, folosind mașina de spălat vase, poți economisi și bani, și timp.

De ce să pui cartofii în mașina de spălat vase

Cartofii oferă numeroase beneficii pentru sănătate și sunt recunoscuți pentru versatilitatea lor, putând fi gătiți prăjiți, fierți, copți, ca atare sau ca ingredient în diverse rețete.

Știm cu toții că înainte de a găti cartofii, aceștia trebuie spălați foarte bine, deoarece coaja lor poate avea urme de sol, impurități și posibile substanțe chimice. Este esențial ca tuberculii să fie bine curățați înainte de a fi gătiți. Dacă gătești pentru multe persoane, trucul pe care ți-l vom prezenta te va încânta.

Poți reduce la jumătate timpul de fierbere al cartofilor folosind mașina de spălat vase. Da, ai citit corect. Trucul funcționează! Gospodinele care l-au încercat spun că sunt foarte mulțumite de rezultate. Bineînțeles, nu trebuie să adaugi detergent în aparat când introduci cartofii.

Cum să păstrezi cartofii pentru o bună calitate

Înainte de a discuta despre cum să fierbi cartofii la mașina de spălat vase, să vedem cum trebuie să-i depozitezi pentru a le menține calitatea. Cartofii au nevoie întotdeauna de aer, așa că nu este recomandat să îi păstrezi într-o pungă de plastic închisă. Pune-i într-o plasă de pânză sau într-o ladă.

Ai grijă și la temperatura din încăperea în care se află cartofii. De obicei, temperatura din casă este în jur de 20 de grade Celsius, dar aceasta este prea ridicată pentru conservarea corectă a cartofilor. În același timp, păstrarea lor la frigider nu este indicată, deoarece vor râncezi.

Cel mai bine este să ții cartofii într-un loc întunecat și răcoros, cum ar fi o cămară sau o cameră de depozitare, unde să nu pătrundă lumina directă a soarelui. Lumina naturală favorizează apariția substanțelor precum clorofila și glicoalcaloizii, ceea ce face cartofii amari și verzui.

Cum fierbi cartofii la mașina de spălat vase

Revenind la subiectul principal, iată cum să fierbi rapid cartofii! După ce i-ai spălat bine, așază cartofii pe rafturile curate și goale ale mașinii de spălat vase. Evident, nu adăuga săpun, detergent sau vreun agent de clătire. Setează un ciclu de spălare rapid.

În doar câteva minute, cât durează ciclul de spălare, cartofii vor fi fierți. În jumătate din timpul obișnuit, tuberculii vor fi gata pentru a fi gătiți.