eDelicios

De ce să fierbi găluștele separat de supă, de fapt. Trucul genial pentru a le prepara

Pentru a pregăti cele mai delicioase găluște din griș, gospodinele folosesc o rețetă simplă și eficientă, garantând rezultate excelente. Ai nevoie doar de câteva ingrediente: ouă, griș (în cantități egale) și sare.

Probabil ți s-a întâmplat să obții găluște fie prea tari, fie prea moi, sau care se desfac în supă. De aceea, specialiștii subliniază importanța alegerii grișului potrivit pentru găluște.

Dacă dorești găluște pufoase, este esențial să alegi griș de înaltă calitate, cu granulație uniformă. Dacă grișul este prea fin, găluștele pot deveni tari. În plus, grișul cu granulații diferite poate duce la găluște nefierte.

Unele gospodine folosesc trucuri pentru a da savoare găluștelor, adăugând praf de copt, vegeta sau delikat în compoziție.

Un alt truc eficient este să fierbi separat găluștele în apă, apoi să le adaugi în supă. Astfel, găluștele vor fi pufoase și mai gustoase.

Rețetă găluște de supă

Pentru a prepara 6 găluște de griș pufoase, ai nevoie de următoarele ingrediente, iar acestea vor fi gata în doar 12 minute:

  • un ou de 70 g (cântărit cu tot cu coajă)
  • 70 g griș (cu granulație uniformă, conform recomandării)
  • praf de sare

Pentru început, bate oul întreg cu o furculiță, apoi adaugă treptat câte o linguriță de griș, omogenizând compoziția după fiecare adăugare.

După ce ai încorporat jumătate din cantitatea de griș, adaugă sarea. Este important să nu adaugi sarea de la început, deoarece oul se poate lichefia.

După ce ai încorporat tot grișul, lasă compoziția să se „odihnească” timp de 10 minute, pentru a deveni mai legată și densă. Pune găluștele la fiert doar după ce supa a început să fiarbă. Fierbe-le timp de aproximativ 10 minute, apoi stinge focul și lasă-le încă 10 minute acoperite cu un capac.