eDelicios

Cum faci popcorn acasa fără să îți rămână boabe de porumb necoapte în recipientul în care le prepari

Cum să faci popcorn fără să rămâi cu boabe de porumb necoapte

Dacă plănuiești să te uiți la un film în această seară, cu siguranță nu vrei să o faci fără o porție de popcorn. Prepararea acestei gustări poate fi rapidă și ușoară dacă urmezi câteva trucuri simple. Popcornul poate fi făcut la microunde sau pe aragaz, iar fiecare metodă are avantajele sale.

Popcorn la cuptorul cu microunde

Cea mai simplă metodă este cea la cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să introduci punga de popcorn din magazin în cuptorul cu microunde. Setează un program scurt, în funcție de preferințe, și așteaptă ca boabele de porumb să pocnească.

Problema boabelor necoapte: Chiar și așa, este posibil să rămână câteva boabe de porumb necoapte pe fundul pungii. Pentru a nu le arunca, adună-le într-un alt recipient și folosește-le ulterior pentru a prepara mai mult popcorn.

Popcorn pe aragaz

Pentru cei care preferă să facă popcorn pe aragaz, există câțiva pași importanți de urmat pentru a te asigura că toate boabele se coc uniform.

Trucuri pentru popcorn pe aragaz

  1. Încălzește uleiul: Asigură-te că uleiul este bine înfierbântat înainte de a adăuga boabele de porumb. Acest pas este esențial pentru a obține popcorn bine copt.
  2. Adaugă boabele: După ce uleiul s-a încălzit, pune boabele de porumb în oală.
  3. Acoperă vasul: Acoperă vasul cu un capac pentru a permite căldurii să circule uniform. Poți adăuga și caramel sau zahăr pentru a aromatiza popcornul, dar acest pas este opțional.
  4. Adaugă Sare: Nu uita să adaugi sare la final, pentru un gust desăvârșit.

Cum să reutilizezi boabele necoapte

Dacă rămâi totuși cu boabe de porumb necoapte, nu le arunca. Iată ce poți face:

  1. Păstrează boabele: Pune boabele necoapte într-un recipient ermetic.
  2. Adaugă apă: Adaugă o lingură de apă la temperatura camerei în recipientul cu boabe.
  3. Depozitează la frigider: Păstrează recipientul la frigider. Apa va ajuta boabele să-și mențină umiditatea și să fie gata pentru următoarea sesiune de popcorn.

Concluzie

Prepararea popcornului perfect, fără boabe necoapte, necesită doar câteva trucuri simple. Fie că folosești cuptorul cu microunde sau aragazul, urmarea acestor pași te va ajuta să te bucuri de o gustare delicioasă și crocantă, perfectă pentru orice seară de film.