eDelicios

Ingredientul secret pentru o salata de vinete fara maioneza. E simplu de pregătit, însă tocmai lucrurile simple sunt cele mai ușor de greșit

Salata de vinete este simplu de pregătit, însă tocmai lucrurile simple sunt cele mai ușor de greșit. Calitatea ingredientelor și consistența sunt esențiale pentru acest preparat. Textura trebuie să fie moale, dar nu apoasă din cauza legumelor.

Rețetă pentru salată de vinete: Descoperă ingredientul secret care o face specială

Proporția ingredientelor trebuie să fie echilibrată pentru a obține o salată răcoritoare. Totuși, dacă include maioneză, poate fi destul de calorică. Există însă metode de a te bucura de această salată chiar și atunci când ești la dietă.

Poate puțini știu, dar caperele sunt ingredientul special care poate transforma o salată de vinete obișnuită într-una deosebită. Nu trebuie să-ți faci griji pentru consistență, deoarece aceasta se va lega perfect dacă o freci cu două sau trei linguri de ulei. În acest mod, vei reduce cantitatea de ulei necesară comparativ cu sosul alb obișnuit.

Ingrediente:

 • 1 vânătă mare
 • 1 roșie mare
 • 1/2 ceapă medie (sau ceapă verde)
 • Capere
 • 2-3 linguri de ulei de măsline
 • 1 lămâie sau oțet
 • Sare și piper după gust
 • Ierburi aromatice opționale: oregano, pătrunjel, busuioc, mărar

Mod de preparare:

 1. Coacerea vinetelor: Coace vinetele și lasă-le la răcit. Scoate miezul cu o lingură și toacă-l bine.
 2. Prepararea roșiilor: Pune roșia în apă clocotită timp de 30 de secunde pentru a îndepărta pielița. Taie roșia în cuburi și adaug-o peste vinete.
 3. Adăugarea cepei: Toacă ceapa mărunt și adaug-o în amestec.
 4. Omogenizarea: Amestecă bine toate ingredientele și adaugă caperele la final.
 5. Servirea: Servește salata pe pâine proaspătă prăjită. Datorită caperelor și uleiului de măsline, nu vei mai simți nevoia de maioneză.

Profesioniștii recomandă adăugarea de ierburi aromatice precum oregano, pătrunjel proaspăt, busuioc sau mărar pentru un plus de savoare. Gustă constant preparatul pentru a ajusta aromele și condimentele după preferință.

Cu aceste sfaturi, vei putea pregăti o salată de vinete delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru orice ocazie!