eDelicios

Am gasit de cateva luni reteta asta de clatite. Ies perfect intotdeauna!

Această rețetă de clătite este versatilă și simplă, perfectă pentru a fi umplută cu orice tip de umplutură, fie dulce sau sărată. Secretul unei clătite delicioase stă în cantitățile exacte și în modul de preparare al compoziției.

Aluat de Clătite

Ingrediente:

4 ouă
500 g făină
150 ml ulei
1 l lapte
Sare (puțină)
Mod de preparare:

Separați albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu făină, ulei și puțină sare. Adăugați treptat laptele, amestecând cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor.
Bateți albușurile spumă și încorporați-le cu grijă în compoziția de clătite.
Lăsați aluatul să se odihnească timp de 30-40 de minute.
Încălziți o tigaie bună (de exemplu, Tefal) și ungeți-o cu ulei (doar pentru prima clătită). Turnați un polonic de compoziție în tigaie, înclinând-o pentru a distribui aluatul uniform.
Prăjiți clătita la foc mediu spre mare până când marginile încep să se coloreze, apoi întoarceți-o cu o spatulă subțire.
Repetați procesul cu restul compoziției.
Sugestii de umplutură:

Pentru o variantă dulce: ciocolată și banane.
Pentru o variantă sărată: adăugați felii subțiri de cașcaval sau Emmentaler pe clătită după ce ați întors-o, îndoiți clătita în două și lăsați cașcavalul să se topească, presând ușor cu spatula.
Această rețetă de clătite este ideală atât pentru micul dejun, cât și pentru un desert rapid sau chiar un aperitiv sărat.

Poftă bună!