eDelicios

Prăjitură de casă, gata în doar 35 minute: dispare într-o clipă de pe masă. E preferata celor mici că se face cu suc de portocale

Blat:
150 g Zahăr
8 g Zahăr vanilat
80 ml Ulei sau unt topit
90 ml Suc de portocale
200 g Făină
15 g Praf de copt
3 Ouă

Crema de vanilie:
2 linguri Zahăr
2 linguri Amidon de porumb
250 ml Lapte
1 linguriță Extract de vanilie

Modalitate de preparare:
Într-un bol, bateți ouăle cu o pătrime de sare și zahăr. Adăugați untul topit sau uleiul, sucul de portocale și zahărul vanilat, amestecând bine cu un tel.
În alt vas, amestecați făina și praful de copt, apoi cerniți-le peste amestecul umed. Continuați să amestecați până când obțineți un aluat omogen.
Turnați aluatul într-o tavă de copt și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-35 de minute sau până când blatul este copt uniform și are o nuanță aurie. Testați cu o scobitoare pentru consistență.
După coacere, lăsați blatul să se răcească, apoi tăiați-l în două părți egale.
Pentru crema de vanilie, într-o cratiță, amestecați zahărul, amidonul de porumb și laptele. Puneți cratița pe foc mic și amestecați constant până când crema se îngroașă și devine cremoasă. Adăugați extractul de vanilie și continuați să amestecați pentru a evidenția aroma.
Turnați crema de vanilie peste primul strat de blat și distribuiți-o uniform. Așezați cel de-al doilea blat deasupra cremei.
Opțional, pudrați zahăr pudră deasupra prăjiturii pentru un aspect atrăgător.
Această prăjitură de casă simplă și delicioasă vă va încânta simțurile cu aroma sa minunată. Poftă bună si spor la gatit !