eDelicios

Covrigei de casa cu cascaval ras

Ingrediente pentru aluat:

1 kg făină albă de grâu
2 ouă
1 pachet de margarină
250 g untură de porc
1 linguriță de drojdie proaspătă
sare, după gust
1 cutie mică de smântână (170 g, cu 20% grăsime)
2-3 lingurițe chimen
Pentru uns covrigeii:

2 ouă
cascaval uscat și ras
Mod de preparare covrigei de casa:

Pentru covrigeii cu chimen și cascaval, încălziți smântâna și adăugați sarea și drojdia. Amestecați bine aceste ingrediente cu făina, untura și margarina, apoi adăugați smântâna, sarea și drojdia încălzite. Omogenizați întreaga compoziție, framântați bine și lăsați aluatul să dospească timp de jumătate de oră.

Aluatul crescut se împarte în 2 sau 3 bucăți (impartirea aluatului ajută la lucrul mai ușor). Se întinde fiecare bucată de aluat cu un sucitor pe o suprafață presărată cu făină și se presară chimenul deasupra, apăsând ușor în aluat.

Am întins aluatul pe o suprafață de lucru acoperită cu hârtie de copt și făină.

Cu ajutorul unei forme, decupăm covrigeii și îi trecem prin ouăle bătute, apoi prin cascavalul ras. Îi așezăm în tavă cu partea unsă și presărată cu cascaval în sus, acoperită cu hârtie de copt și îi coacem la foc potrivit până când devin ușor rumeniți.

Este recomandat să folosiți cascaval uscat pentru sos. Altfel, acesta se va aglomera când îl veți rade, iar pentru a-l folosi pe covrigei, va trebui să îl amestecați cu puțină făină.

Am folosit mixerul pentru a framânta aluatul dar daca nu aveti mixer pentru framantat puteti framanta clasic cu mana. Va dorim pofta buna si spor la gatit reteta de covrigei de casa cu cascaval ras.