eDelicios

Prăjitura asta i-a făcut-o cumnată-mea lu` soacră-mea și de atunci e preferata ei. Am furat și eu rețeta că e prea bună

Vă recomand cu mare drag această prăjitură cu cremă de vanilie si spumă de ness. Combinația de vanilie cu această spumă de cafea ness este irezistibil de bună, fiind adorată atât de iubitorii de cafea, cât și de restul, deoarece are o aromă fină.

Ingrediente
Blat:

-6 ouă
-180 gr zahăr
-100 gr făină
-1 linguriță praf de copt
-3 linguri ulei
-3 linguri apă rece
Crema:

-500 ml lapte
-5 galbenușuri
-65 gr amidon
-150 gr zahăr
-200 gr unt
-zahăr vanilat sau vanilie
Spumă ness

-5 albușuri
-8 linguri zahăr
-1 lingură ness
-cacao pentru decor
Mod de preparare
Mod de preparare blat prăjitură cu cremă de vanilie și spumă de ness:

Se bat spumă ouăle întregi cu zahărul și sarea până cresc în volum. Se adaugă apa și uleiul și se încorporează cu o spatulă. Adăugăm și făina cu praful de copt și amestecăm încet, să nu se lase din spumă. Se pune compoziția într-o tavă și se coace la 180C timp de 25 minute.

Mod de preparare cremă de vanilie:

Se amestecă gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat, amidonul și sarea până se încorporează tot. Adăugăm laptele și punem pe foc. Amestecăm din când în când să nu se prindă și lăsăm până se îngroașă crema. O lăsăm sa se răcească complet.

Mod de preparare spumă:

Într-un bol punem albușurile și 4 linguri de zahăr + sarea. Începem să batem la maxim. Între timp punem celelalte 4 linguri de zahăr la caramelizat. Când albușurile s-au spumat, adăugăm încet siropul de zahărul caramelizat, în timp ce mixăm cotinuu. Punem și nessul și mai mixam scurt, până se încorporează.

Mod de asamblare:

Adăugăm într-un bol untul la temperatura camerei și îl spumăm bine până se deschide la culoare. Încet adăugăm din crema de vanilie peste unt și mixăm. Peste blat punem crema, spuma ness și dăm la rece cel puțin 4 ore.