eDelicios

Dulceață de caise pentru iarnă – fructe întregi și aromate!

Dacă iubiți caisele și gustul acestora, atunci această rețetă de dulceață, care păstrează forma fructelor și este foarte delicioasă, vă va fi pe plac. Este simplă în pregătire, iar pașii descriși în detaliu îi găsiți mai jos.

INGREDIENTE:

– 1 kg de caise;

– 1 felie de lămâie sau 2 linguri de suc;

– 1 kg de zahăr;

– 200 ml de apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, luați un lighean încăpător și umpleți-l pe jumătate cu apă. Adăugați o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu în el și amestecați foarte bine.

2. Îndepărtați sâmburii fructelor cu ajutorul cozii unei linguri, fără să le tăiați în jumătate. Puneți-le în ligheanul cu apă și lăsați-le la înmuiat în bicarbonat de sodiu timp de 4-5 ore, pentru ca să-și păstreze forma mai bine în timpul fierberii.

3. După 4-5 ore, clătiți caisele foarte bine sub jet de apă rece, apoi lăsați-le să se scurgă într-o strecurătoare.

4. Adăugați zahărul, sucul de lămâie, sau feliile și apa într-o cratiță cu baza groasă. Puneți-o pe foc și aduceți siropul până la punctul de fierbere, astfel încât zahărul să se topească complet. Apoi adăugați caisele în siropul clocotit, faceți focul mic și fierbeți-le timp de 1 minut. Apoi opriți flacăra și lăsați fructele să se răcească timp de 6 ore.

Sfat: La această etapă de fierbere, nu vă recomandăm să îndepărtați spuma care se formează la suprafață.

5. Fierbeți dulceața din nou timp de 5 minute la foc mic, din moment ce ajunge până la punctul de fierbere.

6. Turnați dulceața obținută în borcane sterilizate și închideți-le ermetic cu capace. După răcire, depozitați-le în cămară.

7. Savurați iarna dulceața obținută cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!