eDelicios

Prăjitura „12 linguri”. O rețetă delicioasă și simplă, pe care orice incepator poate s-o faca fara probleme

Te gândești să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert? Dacă da, prăjitura „12 linguri” poate fi alegerea potrivită pentru tine. Îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă, care nu este greu de făcut nici când vine vorba de începători.

Te gândești să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert? Dacă da, prăjitura „12 linguri” poate fi alegerea potrivită pentru tine. Îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă, care nu este greu de făcut nici când vine vorba de începători.

Rețetă pentru prăjitura „12 linguri”

Mod de preparare
Iată ce trebuie să faci pentru a pregăti această prăjitură. Este important să urmezi rețeta pas cu pas.
Ingrediente

12 linguri făină
un plic praf de copt
o lingură esență de vanilie
coajă de portocală
500 g fructe
6 ouă
12 linguri zahăr
12 linguri ulei
12 linguri apa plată

– EXTRA – fructe daca vreti sa puneti
Modul de preparare
Pentru a pregăti delicioasa prăjitură 12 linguri, începem prin a preîncălzi cuptorul la temperatura de 180 °C. Apoi, ungem o tavă rotundă cu unt și o presărăm cu făină sau putem folosi unt și hârtie de copt pentru a ne asigura că prăjitura nu se lipește de tavă. Tava ar trebui să aibă un diametru de 20 cm și poate fi o tavă rotundă obișnuită sau chiar tava de la aragaz.

Într-un bol, punem ouăle și cele 12 linguri de zahăr, apoi adăugăm coaja de portocală și vanilia. Amestecăm aceste ingrediente până când ouăle își dublează volumul și obținem o compoziție spumoasă. Urmează să adăugăm cele 12 linguri de ulei și cele 12 linguri de apă, amestecând bine pentru a omogeniza compoziția. La final, adăugăm cele 12 linguri de făină și praful de copt, amestecând până obținem o compoziție omogenă și fără cocoloașe. Compoziția rezultată este turnată în tava pregătită anterior, asigurându-ne că se distribuie uniform.

Fructele pot fi tăiate în bucăți și apoi trecute prin făină înainte de a le așeza deasupra compoziției. Acestea se vor încorpora în prăjitură pe parcursul coacerii și vor adăuga un gust delicios. Tava este introdusă în cuptorul preîncălzit și prăjitura se va coace timp de aproximativ 45-60 de minute. Este recomandat să verificăm starea prăjiturii după 30 de minute de la introducerea în cuptor și, în cazul în care se rumenește prea tare la suprafață, să o acoperim cu o folie de aluminiu pentru a preveni arsurile și a ne asigura că se coace uniform în interior. Pentru a verifica dacă prăjitura este gata, putem introduce o scobitoare în mijlocul acesteia și, dacă iese curată, înseamnă că este coaptă.

După ce prăjitura s-a răcit complet, o putem păstra în frigider, acoperită cu folie, timp de 3-4 zile, pentru a menține prospețimea și a-i păstra gustul delicios. Dacă dorim să o decorăm sau să îi adăugăm un plus de savoare, putem pudra prăjitura cu zahăr sau putem prepara o glazură simplă din 100 de grame de ciocolată topită, amestecată cu 2 lingurițe de ulei și o lingură de miere.

Prăjitura 12 linguri este acum gata să fie savurată și apreciată de întreaga familie sau de cei dragi, fiind un desert delicios și răcoritor, perfect pentru a ne bucura de momentele dulci ale vieții.