eDelicios

Rețetă de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean. Un preparat sănătos și delicios

Este vară și poate și tu simți nevoia să mănânci o ciorbă, astfel că noi ne-am gândit să-ți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru ciorba de ștevie cu lobodă și leuștean. Este un preparat sănătos și delicios, pe care ar trebui și tu să-l încerci măcar o dată, deoarece vei rămâne uimit de gustul pe care îl are. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Rețeta de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean este foarte ușor de pregătit și are un gust care îți va încânta papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios!

Rețetă de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Ingrediente:

-3 legături de ștevie

-3 legături de lobodă roșie

-1 buchet de salată verde

-2 fire de ceapă verde

-20 ml de ulei de floarea soarelui

-400 ml de suc de roșii

-sare

-1 legătură de leuștean verde

Mod de preparare:
Se curăță foarte bine frunzele de lobodă de pe tulpini și cele de ștevie de pe nervuri. Se spală bine și se scurg de apă. Două oale cu apă și sare se pun la fiert, iar frunzele de ștevie și cele de lobodă se opăresc. Apa de la ștevie de aruncă, iar cea de la lobodă se folosește pentru ciorbă. Verdețurile se scot de la opărit și se lasă la scurs.

Salata verde se spală bine cu apă rece, se curăță ceapa verde, se clătește și ea cu apă rece și se toacă mărunt. Se pune ulei la încins în oala în care se va pregăti ciorba. Se adaugă ceapa și se amestecă pentru a o înmuia. Nu se lasă ceapa la călit, pentru că peste ea se adaugă salata verde. Se amestecă foarte bine, după care se toacă ștevia și loboda, care ulterior se adaugă în ciorbă.

Se pun aproximativ doi litri de apă, după care se adaugă leuștean, care se va scoate după fierbere. Se lasă ciorba la fiert pentru aproximativ cinci minute de la primul clocot care a dat deja, după care se adaugă sucul de roșii și se mai fierbe ciorba pentru încă zece minute. Se pune sare și leuștean tocat și se mai lasă la fiert pentru două minute. Se oprește ciorba și va fi gata de servit. Poftă bună!