eDelicios

Cu ce să înlocuieşti carnea de porc din sarmalele de Paște. Aşa vei mânca sănătos şi nu vei avea probleme

Ne apropiem cu pași rapizi de sărbătorile pascale, când gospodinele cele mai talentate din România pregătesc cele mai alese bucate tradiționale, de la pască, sarmale, friptură de miel, drob sau cozonac. Iată cu ce poți înlocui carnea de porc din sarmale, dacă vrei să consumi ceva mai ușor.

Cu ce aliment poți înlocui carnea de porc din sarmale
În perioada sărbătorilor de iarnă sau cele pascale, românii nu se uită la numărul afișat pe cântar și se înfruptă din cele mai delicioase preparate tradiționale, de la sarmale, fripturi, ouă, cozonaci și drob, la salată de boeuf și alte bucate alese.

Pentru a nu face exces în această perioadă, pentru că se apropie Paștele la creștini, nutriționisul Gianluca Mech subliniază care sunt regulile pe care trebuie să le respecte consumatorii, ca să nu aibă parte de neplăceri.

De asemenea, specialistul spune că gospodinele pot înlocui carnea de porc din compoziția de sarmale cu alimente mai light, precum carnea albă.

„Ideal ar fi să încercăm să urmăm principiile unei diete sănătoase chiar și cu ocazia mesei de Crăciun.

Recomand o masă de pe care să nu lipsească cerealele, legumele, peștele sau carnea albă, fructele și leguminoasele.

V-aș recomanda, se asemenea, să încercați să înlocuiți carnea de porc cu carne albă. Spre exemplu, cea de curcan.

O puteți folosi pentru a obține o friptură delicioasă și chiar sarmale foarte bune, dar mult mai indicate decât cele cu porc.

Atât în ceea ce privește sănătatea, cât și pentru a nu fi afectată silueta”, declară Gianluca Mech.

„Încercați să vă limitați însă la o felie de cozonac”
Pentru că pasca și cozonacul sunt nelipsite de pe masa de Paște, experții în nutriție recomandă să consumăm o singură felie la masă, punând accent pe o dietă echilibrată.

„Bineînțeles că deserturile nu pot lipsi de pe masa de Paște. Încercați să vă limitați însă la o felie de cozonac.

Cozonac făcut în casă, nu cumpărat din comerț. Cei din supermarket conțin în general tot felul de ingrediente nesănătoase.

Vorbim despre conservanți, coloranți, agenți de îngroșare, emulsifianți, corectori de aciditate, stabilizatori etc.

Folosiți în casă ingrediente naturale sau puteți să optați pentru o rețetă vegană. Folosiți cât mai puțin zahăr, umplutură și renunțați la glazură.”, a completat specialistul.