eDelicios

Cât timp se fierb cartofii pentru salata orientală. Aşa nu se zdrobesc, e singurul secret al reţetei

Cât timp se fierb cartofii pentru salata orientală. Dacă cunoști acest secret al rețetei, vei constata că aceștia nu se vor mai zdrobi. Ingredientul principal care stă la baza salatei orientale este cartoful, una dintre cele mai consumate de către români. Este și o legumă bogată în multe fibre, vitamine și minerale, toate contribuind la buna funcționare a organismului.

Cum prepari cartofii pentru a păstra vitaminele și mineralele legumei
Modul de preparare indicat pentru cartofi este fierberea, nu prăjirea sau coacerea lor, întrucât vitaminele și mineralele își vor pierde efectul. Cartofii au multe efecte benefice asupra organismului, iar dacă sunt consumați în formă crudă, ei sunt benefici pentru ameliorarea diferitelor dureri sau inflamații articulare. Colina din cartof este cea responsabilă pentru efectul antiinflamator.

Cartofii au și beneficii pentru piele, ajutând pielea să fie mai tânără și mai strălucitoare. Ei sunt un ingredient foarte bun pentru a prepara măști pentru ten. Se zdrobește cartoful crud, se amestecă cu miere și se aplică direct pe ten, hrănindu-l și curățându-l de impurități.

Rețetă de salată orientală
Medicii nutriționiști recomandă includerea cartofilor în dietă. O salată orientală este o variantă delicioasă de preparare. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

200 de grame de măsline
2-3 castraveți proaspeți sau murați
3-4 fire de ceapă verde sau 1 ceapă roșie mare
0,5 kg de cartofi
sare, piper, coriandru, bobițe de muștar
ulei de masline, oțet balsamic sau zeama de la o lămâie
În ce privește modul de preparare, trebuie să știi că primul pas este să decojești cartofii fierți, după care să tai ceapa verde mărunt. Dacă ai fiert deja cartofii decojiți și i-ai tăiat în cubulețe, ei se pot adăuga direct în bolul încăpător.

Apoi, se taie castraveții cubulețe sau felii subțiri, se adaugă uleiul de măsline, bobițele de muștar, zeama de lămâie, coriandrul, piperul și sarea. Se amestecă totul și se lasă la frigider vreme de 15 minute înainte de a se servi.

Cât timp se fierb cartofii pentru salata orientală
La salata orientală se folosesc cartofi noi, curățați de coajă și tăiați în cubulețe. Dacă vrei ca ei să fie moi, este necesar să îi pui la fiert tăiați. Este important să păstrezi cât mai mult posibil vitaminele și mineralele cartofilor fierți, astfel că cea mai recomandată variantă este să adaugi, în apa clocotită, puțină sare.

Specialiștii spun că cartoful fiert în coajă sau copt în coajă are un indice glicemic scăzut, însă daca îl fierbi decojit și este consumat sub formă de piure, atunci indicele gricemic crește. În ce privește timpul cât se fierb cartofii pentru salata orientală, ei bine, răspunsul este: aproximativ 20 de minute.