eDelicios

Nu cred că este pe aici cineva care nu a mâncat în copilărie salam de biscuiți. Să ne aducem aminte de vreurile trecute, cu deserturi simple dar gustoase și să preparăm un salam de biscuiți delicios

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 40 min
Gata in: 40 min
INGREDIENTE
500 g biscuiţi simpli
100 g zahăr
100 ml lapte
100 g unt
300 g rahat
300 g nuci
50 g stafide
2-3 linguri rom
3 linguri cacao
1 lingurita coajă de lămâie sau de portocale
1 lingurita zahăr pudră sau cacao

MOD DE PREPARARE
Desertul copilăriei, acest salam de biscuiti încă este un preparat pe care îl consumăm cu plăcere în orice perioadă. Gospodinele au păstrat rețeta clasică și o pregătesc ori de câte ori doresc să își surprindă copiii cu o porție de dulce. Mai jos îți spunem cea mai gustoasă rețetă de salam de biscuiti.

Rețetă salam de biscuiti:

1. Stafidele se curăţă, se spală cu apă călduţă şi se lasă la uscat pe o hârtie absorbantă. Se pun apoi într-un vas mai mic, se stropesc cu rom şi se lasă la macerat.

2. Nucile se usucă în cuptorul încins, 10-15 minute, apoi se curăţă de coajă şi jumătate se dau prin maşina de tocat, iar cealaltă jumătate se toacă mărunt.

3. Biscuiţii se zdrobesc astfel încât să se obţină bucăţi mici de aproximativ 1 cm, iar rahatul se taie cubuleţe mici.

4. Într-un vas de 2-3 l se face un sirop din zahăr şi lapte, apoi se adaugă untul şi cacaua. Se amestecă bine până se omogenizează şi se lasă să se răcească. Se amestecă cu nuca măcinată, biscuiţii pisaţi, rahatul, stafidele, coaja de lămâie şi nucile tocate. Dacă se obţine o compoziţie prea tare se mai adaugă o lingură de rom, iar dacă este prea moale se mai adaugă 2-3 biscuiţi pisaţi.

5. Totul se pune pe o foaie din celofan pudrată cu zahăr sau cacao şi se formează un sul gros, foarte compact, de 5-6 cm. Se păstrează la rece 3-4 ore, apoi se taie felii.