eDelicios

Vinete umplute cu carne tocată și cașcaval (la cuptor)!

Este un adevărat deliciu! Suntem absolut încântați de vinetele preparate după această rețetă grozavă, care se prepară ușor și oferă un rezultat pur și simplu fantastic. Probabil și voi o veți pregăti frecvent! Toate componentele ei sunt delicioase: și vinetele, și umplutura, și sosul. Includeți rețeta noastră în arsenalul dumneavoastră culinar!

INGREDIENTE:

-4 vinete;

-3 roșii;

-o legătură mică de pătrunjel proaspăt;

-400 g de carne tocată;

-o ceapă;

-3 căței de usturoi;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-2-3 linguri de pesmet;

-150 g de cașcaval;

-3-4 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați vinetele. Tăiați-le în jumătăți longitudinale, fără să le îndepărtați codițele.

2.Apoi realizați 2 secțiuni longitudinale și incomplete pe fiecare jumătate de vânătă, divizându-o astfel în 3 felii fixate la nivelul codiței.

3.Presărați fiecare feliuță de vânătă cu sare, după care lăsați-le să se odihnească pe parcursul a 20 minute. Ele își vor elibera sucul și amăreala (pe lângă aceasta, vinetele sărate își mențin mai bine forma după preparare).

4.Spălați vinetele sub jetul de apă rece și stoarceți-le ușor cu mâinile.

5.Pregătiți compoziția de carne: puneți carnea tocată, ceapa dată prin răzătoarea mare, usturoiul trecut prin presa de usturoi, sare și piper negru măcinat după gust, pătrunjelul mărunțit și pesmetul într-un bol adânc. Amestecați foarte bine.

6.Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

7.Adăugați câte un strat mediu de carne și câte puțin cașcaval ras între feliile fiecărei jumătăți de vânătă.

8.Așezați vinetele umplute într-o tavă adâncă, unsă bine cu ulei. Ungeți-le suprafața cu ulei, folosind pensula de silicon. Acoperiți tava cu o bucată de hârtie de copt.

9.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți vinetele umplute pe parcursul a 40 minute.

10.Pregătiți sosul de roșii: decojiți roșiile, crestându-le coaja și opărindu-le în prealabil cu apă fierbinte. Tăiați-le în bucăți, îndepărtându-le cotoarele. Puneți-le în vasul de la blender și adăugați sare după gust (puteți să folosiți condimentele dumneavoastră preferate). Pasați-le până la omogenizare.

11.Scoateți tava din cuptor și turnați sosul de roșii în ea. Dacă v-a mai rămas cașcaval ras, adăugați-l și pe acesta în tavă.

12.Coaceți vinetele timp de încă 15 minute, pentru ca sosul de roșii să se îngroașe și cașcavalul să se topească.

13.Serviți deliciul obținut. Este aromat, suculent și foarte văratic.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!