eDelicios

Aluat dospit de post – perfect pentru pateuri, tarte sau chifle!

Aluatul se prepară pe bază de apă, fără ouă și lapte, însă este foarte pufos și aerat. Puteți pregăti un aluat perfect și universal fără produse lactate!

INGREDIENTE:
-500 gr de făină;

-300 ml de apă;

-5 gr de drojdie uscată (1 linguriță);

-2 linguri de zahăr;

-¼ linguriță de sare;

-60 ml de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un vas, puneți drojdia, adăugați zahăr, turnați puțină apă caldă și amestecați, dizolvând drojdia. Puteți adăuga și puțină făină. Amestecați bine și turnați apa rămasă. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați pentru 10 minute.

Sfat. Verificați pe ambalajul drojdiei pentru câte kilograme de făină este preconizat pliculețul.

2.Compoziția va forma spumă, amestecați-o și transferați-o într-un vas mai mare. Apoi adăugați sare și amestecați.

3.Încorporați 1 pahar (150 g) de făină cernută. Cerneți făina, astfel se îmbogățește cu oxigen și prăjiturile sunt și mai pufoase.

4.Amestecați, dizolvând cocoloașele maximal posibil. Dacă mai rămân, este în regulă, ele vor dispărea în timp ce veți frământa aluatul.

5.La această etapă, puteți încorpora făina rămasă și frământa aluatul. Sau puteți acoperi vasul cu folie alimentară și să lăsați compoziția pentru 30 de minute, la loc cald. În acest fel, aluatul va crește mai bine. Dacă în cameră este răcoare, puneți compoziția într-un vas cu apă caldă.

6.Turnați uleiul și încorporați treptat făina cernută. Amestecați cu spatula, apoi frământați aluatul pe masa de lucru, înfăinată cu cantitatea de făină rămasă. Aluatul trebuie frământat timp de aproximativ 10 minute, până devine moale, elastic, omogen și tot mai nelipicios.

7.Ungeți vasul și aluatul cu puțin ulei, acoperiți cu folie alimentară și lăsați aluatul pentru 1 oră la loc cald, să dospească.

Aluatul devine foarte pufos. Acum îl puteți folosi pentru chifle sau tarte.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!