eDelicios

Cea mai simplă rețetă de cașcaval de casă!

Cașcaval de casă foarte gustos. Rețeta este ușor de realizat, iar rezultatul are o textură fină și este absolut natural.

INGREDIENTE:

– 500 gr de brânză de vaci 5% sau orice fracție masică de grăsime (nu folosiți brânză degresată);

– 1l de lapte (3,5%);

– 1 ou;

– 60 gr de unt;

– ½ linguriță de sare;

– 1/3 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu.

MOD DE PREPARARE:

1. Transferați brânza într-o cratiță, turnați laptele, puneți vasul la foc și aduceți amestecul aproape până la punctul de fierbere, cât să se separe zerul.

2. Așezați o sită pe o farfurie adâncă, o tapetați cu câteva straturi de tifon, transferați compoziția și o scurgeți ușor, dar nu stoarceți tare, cât să aibă o consistență fină.

3. Adăugați unt, sare și bicarbonat. Amestecați foarte bine ingredientele: untul se va topi, iar bicarbonatul va începe să lucreze, pentru ca toate granulele să dispară.

4. Bateți oul, îl adăugați în brânză și mai amestecați o dată.

5. Turnați apă într-o tigaie, o înfierbântați, așezați cratița și amestecați periodic compoziția, până se topește. Procesul durează aproximativ 17-25 de minute, în funcție de brânză.

6. Ungeți forma cu ulei, transferați compoziția, nivelați suprafața, acoperiți cașcavalul la contact cu folie alimentară și îl lăsați pe masa din bucătărie, cât să se răcească până la temperatura camerei.

7. Dați apoi cașcavalul la frigider pentru cel puțin 1 oră.

Cașcavalul seamănă la gust și cu brânza topită, și cu cașcavalul tare. Este moale, delicat și absolut delicios! Puteți tăia cașcavalul felii, le lăsați la temperatura camerei pentru 10 minute și le veți putea rula rulouri, cu care să completați platoul de brânzeturi.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!