eDelicios

Dulceață de zmeură (fără fierbere)! Toata lumea cauta aceasta reteta

INGREDIENTE:

-1.5 kg de zmeură;

-3 kg de zahăr.

Din aceste ingrediente noi am obținut 3 litri de dulceață.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine borcanele și capacele. Ca să sterilizați borcanele, turnați câte 50 ml de apă în fiecare dintre ele, după care încălziți-le în cuptorul cu microunde pe parcursul a 10 minute. Apoi vărsați apa din ele și lăsați-le să se usuce pe un prosop curat.

2.Acoperiți capacele cu apă și clocotiți-le pe foc timp de 3-5 minute. Lăsați-le să se usuce pe prosopul curat.

3.Opăriți cu apă clocotită toate vasele și ustensilele, pe care le veți folosi pentru pregătirea dulceții.

4.Acoperiți zmeura cu apă clocotită și lăsați-o să se opărească timp de 30 secunde. Apoi strecurați-o și puneți-o într-o cratiță.

5.Adăugați treptat (câte un sfert sau jumătate) zahărul în fructele opărite. Amestecați până îl veți încorpora complet.

6.Apoi pasați dulceața cu blenderul pe parcursul a 10 minute, lăsând aparatul să se odihnească după fiecare minut. Ea trebuie să devină omogenă.

7.Amestecați dulceața cu spatula sau lingura timp de încă 5 minute, ca să vă asigurați că s-a dizolvat tot zahărul din ea.

8.După aceasta, dacă doriți, puteți să treceți dulceața printr-o strecurătoare măruntă, ca să îndepărtați sâmburii zmeurei. Noi am strecurat doar jumătate de dulceață, lăsându-o ca atare pe cealaltă.

Dacă ați strecurat dulceața, nu aruncați sâmburii rămași pe strecurătoare. Transferați-i într-o cratiță și fierbeți-i cu 500-1000 ml de apă. Veți obține un compot delicios.

9.Turnați dulceața de zmeură în borcanele sterilizate, astfel încât să le umpleți complet: capacele trebuie propriu-zis să se lipească de dulceață. Închideți-le ermetic cu capacele sterilizate.

10.Așa arată dulceața fără sâmburi (o folosim deseori, când preparăm torturi și prăjituri):

11.Aceasta este dulceața cu sâmburi:

12.Puneți borcanele cu dulceață la locul de păstrare. Ele rezistă pe parcursul a 1-2 ani, deși, de obicei, dulceața de zmeură este mâncată în primul rând.

Având în vedere că fructele nu au fost prelucrate termic, dulceața conține multe vitamine, care sunt extrem de necesare în timpul iernii.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...