eDelicios

Dulceață de vișine fără fierberea fructelor!

O dulceață fantastică, aromată, cu gust și culoare intensă de vișine. Fructele rămân tari, perfect confiate, iar siropul este bine legat.

INGREDIENTE:

– 1 kg de vișine (cu sâmburi sau fără);

– 1 kg de zahăr;

– 2-3 gr de acid citric;

– 200 gr de apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Sterilizați borcanele în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, turnând câte puțină apă în ele. Fierbeți capacele timp de 5 minute. Lăsați borcanele și capacele la scurs pe un prosop.

2. Într-un ceaun, amestecați zahărul cu apă și puneți vasul la foc. Aduceți siropul până la punctul de fierbere, adăugați acidul citric și îl fierbeți timp de 12-13 minute.

3. Turnați siropul peste vișine, agitați puțin vasul și ridicați cu grijă fructele de 5-6 ori, folosind spumiera. Lăsați vișinele cu sirop pe masă pentru 10 minute.

4. Transferați fructele într-o strecurătoare și lăsați siropul să se scurgă din nou în ceaun timp de aproximativ 5 minute.

5. Dați siropul în clocot și îl fierbeți timp de 6-7 minute la foc mediu. Turnați siropul peste vișine, acoperiți vasul cu capac și le lăsați pentru 20 de minute, fără să amestecați.

6. Mai scurgeți o dată vișinele de sirop și le repartizați în borcane.

7. Puneți siropul la foc și îl fierbeți timp de 5-6 minute. Apoi îndepărtați spuma și îl turnați în borcane.

8. Închideți borcanele ermetic cu capace cu filet, le întoarceți cu susul în jos și le lăsați să se răcească timp de 2 zile.

Loading...