eDelicios

Combinați o frunză de aloe + un butaș de trandafir și uimiți-vă de rezultat!

Trandafirul este în același timp o floare foarte frumoasă, dar și o plantă destul de capricioasă în îngrijire. Anume ultimul aspect deseori împiedică grădinarii să încerce să înrădăcineze butașii de trandafir și să-i planteze ulterior în propria grădină. Cu toate acestea, există o modalitate foarte interesantă, chiar uimitoare, de a înrădăcina butașii de trandafiri fără prea mult efort. Și pentru asta aveți nevoie de aloe!

Sunt 2 moduri diferite de înrădăcinare a trandafirilor cu ajutorul plantei de aloe. Primul constă în crearea unui fel de lichid nutritiv pentru dezvoltarea favorabilă a sistemului radicular al trandafirului. Pentru aceasta, îndepărtați coaja de pe frunza de aloe – lăsați doar substanța nutritivă semitransparentă și lunecoasă.

Tăiați o cantitate suficientă, în funcție de mărimea frunzelor de aloe. Pasați substanța cu blenderul vertical.

Introduceți butașul tăiat oblic și cu 4 muguri în amestecul nutritiv. Dați trandafirul într-un loc cu condiții favorabile pentru plantă. Peste 5-7 zile, verificați reușita experimentului – trebuie să se formeze rădăcini.

A doua metodă este mai simplă și rezolvă multe probleme. Pentru aceasta, trebuie doar să tăiați o bucată de frunză de aloe, în care introduceți butașul de trandafir cu 4 muguri.

Plantați-l imediat în sol nutritiv potrivit pentru trandafiri.

Umeziți apoi suprafața pământului cu ajutorul unui pulverizator. Continuați să udați astfel trandafirul pe parcursul a 2 săptămâni, solul trebuie să rămână umed (dar aveți grijă să nu exagerați).

Deja peste câteva săptămâni veți observa că mugurii s-au trezit și au început să crească. Pentru un succes garantat, puteți îndepărta frunzele tinere inferioare, pentru ca planta să nu-și piardă puterile pentru dezvoltarea acestora și să-și formeze mai rapid sistemul radicular.

Spor la grădinărit!

Loading...