eDelicios

Cum să pregătiți un gem aromat de căpșuni pentru iarnă – rețeta pas cu pas însoțită de imagini!

Conservațiile pentru iarnă cu aromă intensă de fructe în mare parte depind de ingredientele pe care le alegeți. Pentru că nu orice soi de căpșuni are acel miros atrăgător: unele fructe din comerț nu au nici aromă, nici gust. Din acest motiv, vă recomandăm să cumpărați căpșune doar de la vânzători de încredere, care cresc căpșunele fără îngrășăminte anorganice dăunătoare. Iar rețeta gemului din căpșune naturale și aromate o aflați mai jos.

INGREDIENTE:
-8 căni de căpșuni tăiate;

-2 căni de zahăr;

-50 gr de pectină;

-100 ml de apă;

-zeama de la ½ de lămâie;

-coaja rasă de la 1 lămâie.

MOD DE PREPARARE:
1.Cumpărați căpșune cu aromă puternică și culoare intensă sau le culegeți din propria grădină. Fructele trebuie să fie întregi, fără deteriorări.

2.Spălați bine, dar foarte atent căpșunele de nisip, pământ și praf, după care îndepărtați codițele. Tăiați frcutele bucăți și le puneți în cană. Măsurați astfel cantitatea necesară.

3.Transferați căpșunele într-o cratiță și turnați apă. Apa va face gemul mai lichid, dar nu-i va schimba deloc gustul.

4.Aduceți amestecul până la punctul de fierbere. Înlăturați spuma de la suprafață și fierbeți totul timp de 10 minute.

5.Adăugați zahărul și amestecați foarte bine gemul. Peste 5 minute (după ce zahărul se va topi complet), adăugați pectina și zeama de lămâie. Mai fierbeți gemul încă 10 minute, amestecând. Adăugați coaja rasă de lămâie și fierbeți încă 1 minut.

6.Transferați gemul în borcanele sterilizate și le înfiletați.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...