eDelicios

Piersici umplute, desertul care nu lipsește de pe masă de sărbătoare. Cum le fac, cum dispar de pe farfurie

(Ingredientele prezentate sunt pentru 2 kg – 40 bucăti)

Ingrediente pentru fursecuri: 650 gr făină , 200 gr zahăr, 3 ouă, 250 ml ulei, 7 gr amoniac, un praf de sare, o linguriţă esenţă de rom.

Ingrediente pentru umplutură: 200 gr nucă măcinată, pesmetul obţinut din scobirea fursecurilor, o linguriţă esenţă de rom, 200 ml lapte fierbinte, 150 gr zahăr , 200 gr gem de piersici ( caise sau prune )

Ingrediente pentru glazurare : 50 ml lapte, un pliculet colorant roşu si o linguriţă esenţă de rom, 50 ml lapte, un pliculet colorant galben si o linguriţă esenţă de rom, 200 gr zahăr

Mod de preparare :Prepararea fursecurilor. Ouăle se mixează cu un praf de sare , si peste ele se adaugă treptat zahărul, uleiul in fir subtire,si se continuă mixarea compoziţiei până se topeşte tot zahărul. Se toarnă amoniacul stins şi se încorporează treptat făina . Se frământă până se obţine un aluat compact care nu se lipeşte de mâini . Se lasă aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute, apoi se formează bilute cu suprafaţa netedă. Nu trebuie făcute preamari fiindcă la copt cresc destul de mult. Trebuie să fie de mvrimea unei nuci . Se aşează fursecurile în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt , si se aplatizează uşor cu degetul . Se dau la copt in cuptorul incălzit la 160˚C , si se coc circa 15-20 de minute, până se întăresc la suprafaţă. După ce s-au copt se lasă să se răcească , apoi se scobesc cu grijă cu un cuţit.