eDelicios

Cremă de căpșuni (pentru deserturi)!

Deși se prepară extrem de ușor, crema de căpșuni este fantastic de gustoasă. Dar nici nu este surprinzător: combinația dintre căpșuni și frișcă este întotdeauna reușită!

INGREDIENTE:

-200 g de smântână pentru frișcă 33-35% (puteți să o înlocuiți cu smântână fermentată 30% sau cu smântână fermentată mai slabă, dar atârnată în tifon până se elimină tot zerul din ea);

-100 g de piure de căpșuni;

-30 g de zahăr;

-10 g de amidon de porumb sau cartofi;

-10 ml de suc de lămâie (2 lingurițe).

Dacă doriți, puteți să aromatizați crema cu vanilie, mentă sau busuioc (adăugați-le în timpul fierberii piureului de căpșuni).

MOD DE PREPARARE:

1.Pasați căpșunile spălate și uscate cu blenderul până se vor transforma într-un piure omogen.

2.Treceți piureul de căpșuni printr-o strecurătoare măruntă și cântăriți cantitatea necesară din el.

3.Puneți zahărul, amidonul, piureul de căpșuni și sucul de lămâie într-o crăticioară. Amestecați foarte bine cu telul.

4.Așezați crăticioara pe foc mic-moderat și, amestecând continuu, fierbeți-i conținutul pe parcursul a 30 secunde din momentul clocotirii. Inițial compoziția este lichidă, spumoasă și albicioasă, dar treptat ea se îngroașă și capătă o nuanță uniformă.

5.Acoperiți compoziția de căpșuni cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească complet.

6.Amestecați compoziția rece de căpșuni cu mixerul, ca să devină mai maleabilă.

7.Folosind același mixer pornit la viteză mică, bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) până va începe să-și mărească volumul și să se îngroașe. Apoi măriți viteza mixerului până la maxim și, fără să întrerupeți mixarea, încorporați treptat compoziția de căpșuni în frișca bătută.

8.Dacă frișca se va bate până la apariția vârfurilor persistente înainte să încorporați toată compoziția de căpșuni în ea, procedați în felul următor: opriți mixarea, adăugați compoziția rămasă de căpșuni și bateți crema până la omogenizare, cu mixerul pornit la viteză mică. Crema este gata!

9.Folosiți crema. Ea este universală: puteți să o includeți în torturi și prăjituri, să o utilizați pentru decorarea lor (este foarte stabilă și își menține excelent forma) sau să o serviți ca desert individual.

10.Puteți să aplicați crema pe hârtie de copt și să o congelați. După ce va îngheța, transferați-o într-o caserolă, după care, în funcție de necesitate, decongelați-o și folosiți-o.

Acest tip de cremă poate fi pregătit cu orice fructe! Experimentați și descoperiți combinațiile dumneavoastră preferate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!