eDelicios

Cu această cremă veți putea pregăti torturi, rulade, să umpleți prăjituri și să decorați brioșe!

O cremă de unt și lapte condensat foarte gustoasă și simplu de pregătit. Ingredientele sunt cele mai accesibile. Decorați și stratificați orice desert!

INGREDIENTE:

[rssposition position="1585380627" template="lista"]

– 300 gr de unt 82% la temperatura camerei;

– 120 gr de zahăr pudră;

– 30 ml de apă clocotită;

– 220 gr de lapte condensat fiert la temperatura camerei.

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecați zahărul pudră cu apă clocotită (pentru ca în cremă să nu se simtă granule de zahăr pudră) și lăsați compoziția să se răcească, până la temperatura camerei.

Sfat. O puteți amesteca, ca să se răcească mai repede. Este foarte important ca toate ingredientele să aibă aceeași temperatură.

2. În vasul mixerului, adăugați untul tăiat bucăți și îl bateți, până devine pufos și deschis la culoare.

Sfat. Periodic, opriți mixerul, radeți untul de pe pereții vasului cu spatula și îl amestecați, ca să se bată cât mai uniform.

3. Adăugați porții mici de zahăr pudră, amestecând foarte bine după fiecare, până se încorporează complet în unt. Viteza mixerului 4 din 5.

4. Adăugați laptele condensat fiert, la fel în porții mici, și continuați să amestecați cu mixerul. Cantitatea de lapte condensat depinde de ce consistență doriți să aibă crema.

Sfat. Consistența cremei depinde nu doar de cantitatea laptelui condensat, dar și de calitatea acestuia.

Crema fină și gustoasă este gata. Pentru blaturi de pandișpan, pregătiți o cremă mai puțin densă. Crema este netedă și omogenă, dar pufoasă în același timp.

Această cantitate de cremă este suficientă pentru un tort (24 cm) cu 2 blaturi de pandișpan cu decor sau 3 blaturi, însă straturile de cremă vor fi mai subțiri, iar decorul mai puțin bogat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1585380633" template="doua-coloane"]