eDelicios

Prăjitura de casă care întrece orice așteptări – Tort de ciocolată cu vișine

Ingrediente pentru blat:

100 ml ulei
400 g ciocolată neagră
300 g zahăr
12 albușuri
300 g miez de nucă
Ingrediente pentru glazură:

250 ml frișcă
250 g ciocolată neagră
2 ouă

Ingrediente pentru umplutură:

700 g vișine
400 g zahăr
12 gălbenușuri
1400 ml smântână
20 g gelatină

Mod de preparare:

1. Pentru început, scoatem sâmburii din vișine. Puteți să folosiți și vișine conservate. Le adăugăm într-un bol și le amestecăm cu zahăr. Lăsăm amestecul 2-3 ore la macerat la temperatura camererei, pe urmă punem la fiert la foc mic. Amestecăm până obținem o dulceață omogenă, pe urmă o lăsăm la răcit.

2. Pentru blat, adăugăm într-un bol ciocolata mărunțită. Turnăm uleiul călduț și amestecăm până la omogenizare. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile de ou.

Adăugăm zahărul și amestecăm până obținem o spumă tare ce își păstrează forma. Treptat, adăugăm ciocolata topită și amestecăm foarte bine. La final, adăugăm miezul de nucă mărunțit și mixăm până la omogenizare.

3. Turnăm aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 10 de minute. După acest interval, scadem temperatura la 180 de grade și coacem încă 30 de minute.

4. Într-un bol, amestecăm gălbenușurile cu zahăr. Punem compoziția obținută la încălzit pe baie de aburi. Adăugăm gelatina topită și amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă.

5. Adăugăm smântâna și dulceața de vișine pregătită anterior. Amestecăm cu ajutorul unui mixer până obținem o cremă fină și omogenă. Punem crema la frigier pentru 2-3 ore.

6. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 2 părți egale. Tapetăm un blat cu crema pregătită anterior iar pe deasupra adăugăm al 2-lea blat.
7. Pentru glazură, punem ciocolata la topit pe baie de aburi. Adăugăm frișca și un ou bătut. Amestecăm 5-10 minute până obținem o glazură fină și omogenă.

8. La final, decorăm tortul cu glazura de ciocolată, pe urmă îl lăsăm la frigider pentru 1-2 ore.