eDelicios

Salată cu piept de pui. Eu o fac frecvent, nu doar la ocazii!

Această salată are ca personaje principale pieptul de pui alături de maioneza făcută în casă. Este un preparat foarte gustos pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente: 300g piept de pui fiert, 4 castraveți marinați, 3 ouă, verdeață, 250g șuncă, 3 roșii, 50g cașcaval, maioneză.

Cum se prepară!? Se fierbe carnea în apă cu sare, se strecoară bine și se lasă la răcit, iar mai apoi se taie cubulețe. Cașcavalul se dă prin răzătoare, iar șunca se taie în felii cât mai subțiri. Castraveții îi tăiem în formă de paie, timp în care ouăle se fierb în apă cu sare. Roșiile sunt tăiate cubulețe, la fel și verdeața.
Toate ingredientele le amestecăm într-un bol de dimensiuni mari, iar mai apoi adăugăm maioneza și condimentele (după preferință).

Maioneza se prepară din gălbenuș, frecat bine, bine cu ulei, puțin muștar și zeamă de lămâie. (nu este obligatoriu să fie făcută cu ulei). Ingrediente: 4/5 linguri brânză de vaci, 1 gălbenuș de ou bine fiert, 1 gălbenuș crud, o lingură de muștar simplu, sare după gust.

Cum se prepară!? Mixăm la viteză maximă gălbenușurile împreună cu muștarul, iar apoi, după ce compoziția s-a omogenizat, adăugăm și brânza de vaci. Ușor, ușor, reducem viteza și mixăm la o putere medie până se omogenizează din nou, iar apoi punem sare după gust. Poftă bună