eDelicios

Prăjitura Bounty. Un dulce simplu de realizat cu un gust fin și rafinat!

Ingredientele necesare pentru realizarea blatului de cacao: 150g unt la temperatura camerei, 1 gălbenuș, 100g zahăr, 1 pachet de praf de copt, 2 linguri de cacao, 200g făină de bună calitate.
Ingrediente pentru crema de cocos: 6 albușuri, 150g zahăr, 200g fulgi cocos
Ingrediente pentru cremă: 5 gălbenușuri, 4 linguri zahăr, 200ml lapte, 200g unt, 2 linguri coniac/rom, 1 pliculeț zahăr vanilat.
Ingrediente necesare pentru glazură: 250g ciocolată de menaj, 150ml frișcă lichidă, 50g unt.

Cum se prepară!?:

Blatul de cacao: Mixăm gălbenușurile laolaltă cu zahărul și untul până devin spumoase. Amestecăm făina cu praful de copt și cacaoa, iar mai apoi adăugăm peste crema de ou și unt. Se omogenizează bine, bine ingredientele. Aluatul rezultat este împărțit în două părți egale. Prima parte este intinsă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar a 2-a parte de aluat se întinde în foaie subțire și se lasă pe blatul de lucru.

Crema de cocos: Se mixează albușurile împreună cu zahărul până se realizează o spumă tare, asemănătoare bezelei. Adăugăm fulgii de cocos și se amestecă bine, bine cu o spatulă.

Crema de cocos o întindem peste blatul din tavă în strat uniform, iar mai apoi se adaugă peste cremă cea de-a doua foaie de blat și se bagă la cuptor pentru aproximativ 30/35 minute în cuptorul încins la temperatura de 180C. Atunci când prăjitura este coaptă, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească.

Prepararea cremei fierte: Batem gălbenușurile alături de zahăr într-o oală încăpătoare. Peste, adăugăm laptele și punem compoziția să fiarbă, timp în care amestecăm până se îngroașă compoziția, iar după ce s-a fiert o dăm deoparte. Separat, mixăm untul spumă pe care-l adăugăm peste crema fiartă, se completează cu cele 2 linguri de coniac/rom și se mixează aproximativ 2-3 minute până se obține o cremă fină și aromată.

Prepararea glazurii: Luăm o crăticioară în care punem ciocolata ruptă bucățele, frișca lichidă și untul. Punem crăticioara la bain marie și amestecăm toate ingredientele până se topesc și se obține o glazură fină.

Asamblarea prăjiturii: Peste prăjitură, întindem uniform crema răcită, iar mai apoi intindem glazura de ciocolată care trebuie să fie la temperatura camerei. Punem prăjitura la rece peste noapte, iar a 2-a zi este tocmai bună de mâncat.