eDelicios

TORT DE BISCUIȚI după rețeta lui Tily Niculae

Îndrăgita actriță Tily Niculae recunoaște că îi place foarte mult să gătească și încearcă mai multe rețete, mai ales că are un ajutor de nădejdie în bucătărie, pe fiica ei, Sofia. Vedeta le-a dezvăluit fanilor ei o rețetă de tort de biscuiți fără coacere.

PENTRU BLAT:
800 gr biscuiți
100 gr migdale sau nuci de pădure
100 gr miez de nucă
PENTRU SIROPUL DE CACAO:
250 ml apă
250 gr zahăr
70 gr cacao
150 gr unt
2 ml esență rom
PENTRU GLAZURĂ:
120 ml smântână lichidă
120 gr ciocolată
MOD DE PREPARARE:

„Mărunțești biscuiți cu mâna. Nu-i pune într-un robot că-i faci zob. De data asta faci tort, nu blat pentru cheesecake:)’, spune Tily pe blogul ei.
Într-o cratiță adaugi apa, zahărul,cacaoa și untul. După ce s-au mixat bine ingredientele adaugi esența de rom.
Adaugi siropul când s-a răcit peste biscuiții mărunțiți si amesteci.
Între timp, pe foc, într-o tigaie adaugi nucile&migdalele. Le tragi puțin cât să nu se prăjească ci să capete o consistențe crunchy și adaugi peste biscuiții însiropați. Ce crezi? AMESTECI din nou. Răstorni toată compoziția în orice fel de formă pentru tort ai avea.
Pentru glazură poți lua ciocolată normală, dar eu am găsit bănuți din ciocolată și mi-a fost super ușor să-i pun să se topească la bain-marie. Am adăugat și smântâna iar rezultatul a fost o compozoție omogenă de glazură pe care am turnat-o peste blatul de biscuiți.
Recomandarea ar fi să nu degustați mai repede de două ore. Da, știu. Și mie mi se face poftă. Însă pe mine m-au ținut nervii și am lăsat tava cu tort peste noapte la frigider.