eDelicios

Melcișori delicioși cu brânză de vaci și sos de smântână!

Melcișorii sunt uimitor de moi. Casa se umple cu o aromă îmbietoare! Nu are rost să vă descriu, trebuie să-i încercați!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-350 gr de făină;

-3 gr de drojdie uscată;

-100 gr de lapte;

-50 gr de zahăr;

-50 gr de margarină grasă de calitate (82%), unt sau ulei;

-70 gr de smântână fermentată;

-3,5 gr de sare.

Pentru umplutură:

-500 gr brânză de vaci;

-1 ou;

-100 gr de zahăr.

Pentru sos de smântână:

-200 gr de smântână fermentată;

-1 lingură de zahăr.

MOD DE PREPARARE:
1.Puneți drojdia în laptele cald, adăugați ½ linguriță de zahăr și 2-3 linguri de făină (din cantitatea totală). Amestecați, cât să obțineți un aluat omogen și lăsați pentru 30-40 de minute, până crește în volum.

2.Cerneți făina. Adăugați sare și zahăr, apoi amestecați să se omogenizeze bine toate ingredientele uscate.

3.Adăugați margarina moale și smântâna, apoi amestecați. Trebuie să obțineți un aluat fărâmituri. Turnați maiaua și frământați un aluat nici prea dens, nici prea lichid.

4.În timpul frământării posibil să aveți nevoie de mai multă făină (daca aluatul este prea lichid și nu-și menține forma) sau lapte (dacă aveți făină neîncorporată sau aluatul este prea dens).

5.Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească timp de 10-15 minute. În acest timp, făina va îmbiba umiditate, se va forma glutenul și aluatul se va frământa mai ușor. Frământați aluatul odihnit, până devine neted și omogen. Mai acoperiți o dată aluatul și lăsați-l la loc cald, cât să-și dubleze volumul. Dacă dispuneți de timp, lucrați puțin aluatul dospit și lăsați-l să mai crească o dată.

6.În caz că aveți puțin timp la dispoziție, puteți deja să lucrați cu aluatul.

7.Pregătiți umplutura. Amestecați brânza cu ou și zahăr, până la omogenizare. Dacă brânza este prea umedă, posibil să aveți nevoie să adăugați în umplutură puțină făina sau pesmete.

8.Întindeți aluatul într-un dreptunghi cu grosimea de 0,5-1 cm.

9.Așezați umplutura și rulați aluatul ruladă, pe care o tăiați felii de grosimea dorită. Eu am obținut 20 de felii. Așezați melcișorii, la distanță unul de altul, pe tava tapetată cu hârtie de copt și lăsați-i la dospit timp de 40 de minute. Melcișorii vor crește considerabil în volum.

10.Ungeți melcișorii cu ou bătut cu 5-7 minute înainte de a-i da la cuptor. Îi coaceți la temperatura de 180-200°С, până se rumenesc.

11.Pregătiți sosul. Amestecați smântâna cu zahăr.

12.Scoateți melcișorii din cuptor și adăugați deasupra mult sos de smântână, acoperiți-i bine și lăsați-i să se răcească complet (sau cel puțin să fie calzi).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!