eDelicios

De ce e bine să faci baie la picioare cu foi de dafin? Remedii cu efect imediat

Durerea picioarelor este o problemă obișnuită, experimentată de oameni de toate vârstele. Durerea poate varia de la o durere plictisitoare la senzații severe de înjunghiere. Poate să apară la unul sau la ambele picioare.

Unele dureri ale picioarelor pot fi pur și simplu inconfortabile și enervante, în timp ce durerea puternică vă poate afecta mobilitatea. Alte simptome pot include slăbiciune, amorțeală sau senzație de furnicături.

Există diverse cauze ale durerii picioarelor. Cel mai frecvent, durerea se datorează spasmei musculare, oboselii musculare, deficiențelor nutriționale, deshidratării sau stării de lungă durată.

Uneori, durerea poate fi un semn de tulpină musculară sau tendonită. Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi tromboza venoasă profundă, sindromul picioarelor neliniștite, diabetul, artrita, vene varicoase și leziuni ale nervilor pot provoca, de asemenea, aceaste dureri.

Puteți ușura durerea cu o odihnă adecvată, menținând piciorul afectat ridicat și alte tratamente simple la domiciliu.

Cu toate acestea, pentru dureri severe care pot împiedica activitățile zilnice, consultați-vă medicul.

Comprese reci
Atunci când durerea piciorului apare după o activitate fizică obositoare, puteți aplica pur și simplu comprese reci. Acest lucru va ajuta la reducerea durerii.

Turmeric
Un alt remediu eficient pentru durerea piciorului este turmericul, care are proprietăți antioxidante precum și antiinflamatoare.

Se amestecă 1 linguriță de pulbere de turmeric cu suficient ulei de susan cald pentru a face o pastă. Aplicați-o pe zona afectată și frecați ușor. Așteptați 30 de minute înainte de clătire cu apă caldă. Faceți acest lucru de două ori pe zi, după cum este necesar.

Foi de dafin în apă fierbinte
Acest tratament naturist este bun pentru persoanele în vârstă. Puneți un plic de foi de dafin într-un vas și turnați apă fierbinte, într-o cantitate suficientă pentru o baie la picioare. Când se mai răcește se bagă picioarele în apă și se așteaptă circa 20 de minute.

Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele naturale ne-toxice recomandat într-o serie de remedii cosmetice și pentru sănătate.

Bicarbonatul este o sare alcalină sub formă de pudră albă care revigorează pielea în profunzime. Băile cu bicarbonat de sodiu sunt recomandate pentru persoanele care se simt mereu obosite și simt dureri în tot corpul, de la cele articulare până la cele musculare.

Umpleți cada cu apă călduță și adăugați 6 linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu. Amestecați bine bicarbonatul în cadă și așteptați câteva minute până se dizolvă complet.

E recomandată și spălarea picioarelor cu bicarbonat de sodiu. În primul rând veți simți o revigorare completă. Acest procedeu ajută la circulația sângelui.

După numai un minut de îmbăiere cu bicarbonat de sodiu vă veți simți corpul mai ușor, pielea va deveni mai fină și mai elastică, iar mirosul neplăcut al picioarelor va dispărea complet.

Spălatul picioarelor cu bicarbonat de sodiu e recomandat mai ales dacă sunt umflate. Bicarbonatul este eficient și în lupta cu ciuperca piciorului. Dacă aveți unghie încarnată, țineți cât mai mult picioarele într-un lighean fierbinte cu bicarbonat.