eDelicios

Iata cum poti sa cureti o cratita de inox arsa, cu zero batai de cap! Toata lumea ar trebui sa cunoasca aceasta metoda simpla

Sa gatesti nu e deloc simplu, iar uneori, intr-un moment de neatentie ori cand atentia iti este indreptata in alta directie se poate intampla ca mancarea sa dea in foc ori sa ramana fara apa si sa se prinda. Daca gandul ca trebuie sa cureti cratita te ingrozeste, ei bine, ar trebui sa descoperi o metoda simpla si rapida, ce te ajuta sa cureti arsura de pe fundul cratitelor, fara batai de cap.

Pentru a curata o cratita arsa ai nevoie doar de apa si de otet. Tot ce trebuie sa faci este sa pui o compozitie de 1/1 apa si otet, suficient de multa incat sa acopere in intregime arsura si chiar sa o depaseasca. Lasa cratita la fiert timp de 10-15 minute, sau pana cand arsura se desprinde cand amesteci cu o lingura de lemn.

Dupa ce ai fiert otetul cu apa, mai bine de 90% din urmele de pe cratita ar trebui sa dispara si cele ramase vor fi mult mai usor de indepartat cu un burete si detergent obisnuit de vase, potrivit retetepractice.ro.

Atentie! E necesar sa ventilezi bine camera cand cureti cratita astfel, caci, chiar daca e natural, vaporii de otet pot fi foarte iritanti pentru caile respiratorii. Metoda functioneaza foarte bine mai ales pentru cratitele din inox.